autor:

doru simona

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu visine si frisca

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Ingrediente
Blat:, 6 oua, , 150 gr zahar, , 150 gr faina, , 30 gr amidon, , 2 linguritze praf copt, , putina sare, , 3 linguri apa fierbinte., , Umplutura:, 375 ml suc de visine, , 160 gr de zahar ( sau dupa gust), , 3 linguri pline de amidon, , 650 gr visine proaspete( sau din compot), , 1 plic zahar vanilat,, 1 litru frisca lichida (sau dupa preferinta).

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat zaharul si se continua mixarea. urmeaza adaugate galbenusurile treptat. Faina se omogenizeaza cu amidonul si praful de copt apoi se trec prin sita. se adauga in compozitia de albusuri si se amesteca cu miscari usoare si de sus in jos cu o spatula de lemn.

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.

Se coace in tava dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu putina faina, sau se pune hartie de copt. dupa coacere se lasa la racit si se taie blatul in 3 straturi.



Umplutura:

Se da in fiert sucul de visine cu 100 gr zahar ( sau mai mult dupa preferinta).Amidonul se dizolva in putin suc de visine rece si apoi se pune peste sucul de pe foc. Se da cateva clocote apoi se pun visinele si se maid a cateva clocote ca sa se lege compozitia. Se da la rece.

Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat si restul de zahar .



ASAMBLARE: foaie de blat, apoi un start de frisca, cu un sprit facem linii cu frisca iar intre linii adaugam umplutura de visine, urmeaza a doua foaie de blat, un strat de frisca , linii cu frisca si umplutura de visine. Terminam cu cea de-a treia foaie de blat. Acoperim torul cu frisca si decoram dupa preferinta, eu am ras ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu compot de visine si frisca

Prajitura cu compot de visine si frisca

Blat: Se face un pandispan:se freaca f. bine galbenusurile cu zaharul;dupa ce-si dubleaza volumul

41 voturi    21 comentarii
3h
Prajituri
Raffaelo - bomboane de casa

Raffaelo - bomboane de casa

Intr-un castron se pun laptele praf, zaharul + cel vanilat, esenta de vanilie si nuca de cocos, se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Cred ca este gustoasa!

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    este DELICIOASA, am luat.o de pe un blog si cu siguranta o voi mai face

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Foarte ingenioasa prajiturica.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Tare buna si gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 30 gr amidon
  • 2 linguritze praf copt
  • putina sare
  • 3 linguri apa fierbinte.
  • Umplutura:
  • 375 ml suc de visine
  • 160 gr de zahar ( sau dupa gust)
  • 3 linguri pline de amidon
  • 650 gr visine proaspete( sau din compot)
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 litru frisca lichida (sau dupa preferinta).

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Cozonac briosa

Cozonac briosa

Se poate folosi la framantare si masina de paine. Pentru framantare manuala se procedeaza asa:

11 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca este gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Salam de biscuiti