autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Prajitura cu visine si nuca

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Ingrediente
Inca o reteta pe principiul lui Lavoisier ,,nimic nu se pierde ci totul se transforma,,. Pt a ajunge la ,,tranformare,, avem nevoie de: 3 albusuri(care au ramas de la dresul ciorbei de burta), 4 linguri de zahar, 1/2 pachetel praf de copt(respectiv 1 lingurita), 1 vanilie, 3-4 linguri visine din congelator, 10-11 samburi de nuca rupti bucatele, 1 lingura ulei(dar am uitat sa o supun sedintei foto). pt ornat, acelsi principiu simplu si rapid: un cub ciocolata menaj+1 lingura de apa.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Am folosit tava de dimensiuni: 29x23.
Intrun vas de plastic, punem albusurile pe care le batem spuma tare, adaugam praful de copt, batem 1 minut, adaugam zaharul si vanilia, continuam sa batem spuma pana la topirea acestora. Se adauga faina, se omogenizeaza, adaugam uleiul, amestecam, apoi la sfarsit adaugam visinile si nuca, amestecam usor pt incorporare dupa care turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(daca nu aveti la indemana, ungeti tava cu margarina sau unt si tapetati cu faina). Dam la cuptorul preincalzit cam 20-25 minute. Scoatem prajitura din tava, dupa racire o ornam cu ciocolata topita: topim un cub mare de ciocolata menaj cu 1 lingura apa, punem compozitia intro punguta pe care o intepam in varf si purcedem la ornatul operei culinare(ciocolata menaj de data aceasta am gasit la 1/2 kg, iar cubul e mare). Cine doreste, poate sa ma viziteze la: http://dulcesarat.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca,visine si crema de cafea

Prajitura cu nuca,visine si crema de cafea

Se face o foaie care se intinde in tava peste ea se pune gem de capsuni si visine sparte. Se face

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Prajitura cu visine, nuca si mascarpone

Prajitura: Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Intr-un vas punem

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrei (Bucatar) , 27 iunie 2012

    "Se adauga faina...". Făina nu e trecută la ingrediente.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

    Multumesc Mena, bun venit la retetele mele.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

    Mihaela, multumesc .

    • mena29

      mena29 (Maestru bucatar) , 19 ianuarie 2011

      Buna Elena,imi place mult aceasta reteta,cu siguranta am sa o incerc.:*(mena29)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Foarte fina si prezentare grozava.Am salvat-o.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 28 ianuarie 2010

      Va multumesc pt aprecieri, Mari draga, ne adaptam la conditiile de criza. Te pup.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Hmmm,ce bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Waw ce apetisanta este!!! Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Mariela, eşti o gospodină desăvârşită! Din câteva ingrediente realizezi ceva foarte bun!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Cred ca este tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • Inca o reteta pe principiul lui Lavoisier ,,nimic nu se pierde ci totul se transforma,,. Pt a ajunge la ,,tranformare,
  • avem nevoie de: 3 albusuri(care au ramas de la dresul ciorbei de burta)
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 pachetel praf de copt(respectiv 1 lingurita)
  • 1 vanilie
  • 3-4 linguri visine din congelator
  • 10-11 samburi de nuca rupti bucatele
  • 1 lingura ulei(dar am uitat sa o supun sedintei foto). pt ornat
  • acelsi principiu simplu si rapid: un cub ciocolata menaj+1 lingura de apa.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Andrei (Bucatar)

"Se adauga faina...". Făina nu e trecută la ingrediente.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu rahat