Daca visinile sunt proaspete, se scot samburii, se pun intr-un vas, turnandu-se deasupra 2 linguri pline cu zahar tos. Se lasa cca 1 ora. Se separa ouale de albusuri, se bat albusurile spuma cu cele 7 linguri de zahar puse pe rand. Adaugam unul cate unul galbenusurile, lingura cu lingura uleiul, coaja de portocala sau lamaie si la sfarsit faina in ploaie amestecand usor de jos in sus. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava dreptunghiulara, se toarna aluatul iar deasupra se presara visinile scurse de zeama si trecute prin faina pentru a nu se lasa la fundul tavii. (sau se da tava la cuptor la foc potrivit iar dupa 4-5 minute cand prajitura s-a ridicat putin se pot presara deasupra fructele fara a le mai trece prin faina). Prajitura este gata cand s-a rumenit frumos.
Se serveste taiata in patrate si presarata cu zahar pudra vanilat. Se pot inlocui cu succes visinile cu caise sau piersici.
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii