Ingrediente
1 kg.faina, 400 g.zahar, 8 linguri smantana sau 1 pachet margarina Unirea (250 g.)+1 cana (200 ml.) lapte cu caimac, 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu stinse cu otet sau lamaie, 1 lingurita scortisoara macinata, 2 zahar vanilat, 4 oua intregi, coaja de portocala sau lamaie, 1 borcan de gem (caise,capsuni,prune,etc.), cateva nuci taiate marunt
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
19 voturi
Mod de preparare
Se unge tava mare de aragaz cu margarina, treisferturi din aluat se face sul si se asaza in tava, se tapeteaza tava cu aluatul pe toata suprafata, ca la placinta (inclusiv pe margini). Dupa aceea se unge cu gem, se presara nuca si din sfertul de aluat ramas se fac suluri mici si se asaza sub forma de zabrele/gratare peste gem+nuca, sa fie cat mai aspectuoasa.
Se coace la foc potrivit,cca 1h.
Comentata de: claudia murgu