autor:

giorgiana

» » Prajituri

Prajitura cu zabrele

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Cehia


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Cehia


Reteta postata pe: 20 octombrie 2006

Ingrediente
1 kg.faina, 400 g.zahar, 8 linguri smantana sau 1 pachet margarina Unirea (250 g.)+1 cana (200 ml.) lapte cu caimac, 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu stinse cu otet sau lamaie, 1 lingurita scortisoara macinata, 2 zahar vanilat, 4 oua intregi, coaja de portocala sau lamaie, 1 borcan de gem (caise,capsuni,prune,etc.), cateva nuci taiate marunt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Se freaca smantana sau margarina+laptele cu caimac cu zaharul pana se omogenizeaza, pana se topeste zaharul, se adauga restul ingredientelor: ouale, bicarbonatul stins, zaharul vanilat, scortisoara, coaja de portocala sau lamaie si la sfarsit faina. Se amesteca cu mana, daca se lipeste coca de mana se mai adauga 3-4 linguri de faina pana nu se mai lipeste, trebuie sa ramana o coca potrivit de moale, nu se intinde cu sucitorul.
Se unge tava mare de aragaz cu margarina, treisferturi din aluat se face sul si se asaza in tava, se tapeteaza tava cu aluatul pe toata suprafata, ca la placinta (inclusiv pe margini). Dupa aceea se unge cu gem, se presara nuca si din sfertul de aluat ramas se fac suluri mici si se asaza sub forma de zabrele/gratare peste gem+nuca, sa fie cat mai aspectuoasa.
Se coace la foc potrivit,cca 1h.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zabrele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Punem ouale in robot impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt,le amestecam 10 min apoi treptat

2 voturi    3 comentarii
15 min
Prajituri
Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes

Amestecam faina, sarea, cacaua si punem deoparte. Mixam untul cu zaharul si adaugam treptat cele

5 voturi    6 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Arata bine !

  • Fara foto

    claudia murgu (Maestru bucatar) , 29 mai 2008

    cam asa arata pt cei care nu stiu e gustoasa

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.faina
  • 400 g.zahar
  • 8 linguri smantana sau 1 pachet margarina Unirea (250 g.)+1 cana (200 ml.) lapte cu caimac
  • 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu stinse cu otet sau lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 zahar vanilat
  • 4 oua intregi
  • coaja de portocala sau lamaie
  • 1 borcan de gem (caise,capsuni,prune,etc.)
  • cateva nuci taiate marunt

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

40 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec economic al Laurei Sava

Chec economic al Laurei Sava

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja

20 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata bine !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Praji cu spuma