Prajitura cu zabrele

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.faina
  • 400 g.zahar
  • 8 linguri smantana sau 1 pachet margarina Unirea (250 g.)+1 cana (200 ml.) lapte cu caimac
  • 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu stinse cu otet sau lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 zahar vanilat
  • 4 oua intregi
  • coaja de portocala sau lamaie
  • 1 borcan de gem (caise,capsuni,prune,etc.)
  • cateva nuci taiate marunt

Mod de preparare

Se freaca smantana sau margarina+laptele cu caimac cu zaharul pana se omogenizeaza, pana se topeste zaharul, se adauga restul ingredientelor: ouale, bicarbonatul stins, zaharul vanilat, scortisoara, coaja de portocala sau lamaie si la sfarsit faina. Se amesteca cu mana, daca se lipeste coca de mana se mai adauga 3-4 linguri de faina pana nu se mai lipeste, trebuie sa ramana o coca potrivit de moale, nu se intinde cu sucitorul.

Se unge tava mare de aragaz cu margarina, treisferturi din aluat se face sul si se asaza in tava, se tapeteaza tava cu aluatul pe toata suprafata, ca la placinta (inclusiv pe margini). Dupa aceea se unge cu gem, se presara nuca si din sfertul de aluat ramas se fac suluri mici si se asaza sub forma de zabrele/gratare peste gem+nuca, sa fie cat mai aspectuoasa.

Se coace la foc potrivit,cca 1h.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise