Ingrediente
3 oua intregi, , 200 gr.zahar tos + 150 pentru ars, , 125 ml ulei, , 550 gr.faina, , 400 gr.gem (caise ) merge de care avem, , 1 lingurita praf de copt, , 1 lingurita bicarbonat, , 150 apa rece, , Rom,coaja de lamiae ,vanilie, , 100 gr nuca, , Un varf lingurita de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
I. Se arde 150 gr zahar care se stinge cu 150 apa si se lasa sa fiarba , pana se dizolva .Se pune sa se raceasca , in el se pun toate aromele .
II. Se freaca ouale cu 200 gr. zahar si putina sare , pana devine o crema pufoasa.Se adauga treptat uleiul , iar acum trecem pe manual si treptat incorporam siropul de zahar ars . Dupa care punem treptat faina cernuta,impreuna cu praful de copt si bicarbonatul Dupa ce s-a incorporat toata faina adaugam gemul amestecand bine ,dar incet . Compozitia se toarna in tava inalta tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut si am inaltat marginile cu hartie de copt ), se presara nuca pe deasupra si se amesteca usor cu o furculita ( asa incat sa nu ramana nuca deasupra ) se da la cuptorul preincalzit ,la foc mic 20 minute si 10 la foc mai mare.Na ,acum fiecare gospodina isi cunoase cuptorul , deci potriviti dupa cum stiti ca functioneaza. Dupa ce s-a copt , se scoate din cuptor si se rade un strat generos de ciocolata alba , si se mai pune in cuptor 5 minute , asa incat ciocolata sa se fixeze bine . Se taie si serveste numai dupa ce s-a racit bine .
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
Imi plac prajiturile cu zahar ars, deci pe gustul meu.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
Cu siguranta un deliciu!
Adriana B (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
Foarte buna!