Prajitura cu zahar ars si gem

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu zahar ars si gem

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 200 gr.zahar tos + 150 pentru ars
  • 125 ml ulei
  • 550 gr.faina
  • 400 gr.gem (caise ) merge de care avem
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 150 apa rece
  • Rom,coaja de lamiae ,vanilie
  • 100 gr nuca
  • Un varf lingurita de sare

Mod de preparare

Modul de preparare

I. Se arde 150 gr zahar care se stinge cu 150 apa si se lasa sa fiarba , pana se dizolva .Se pune sa se raceasca , in el se pun toate aromele .

II. Se freaca ouale cu 200 gr. zahar si putina sare , pana devine o crema pufoasa.Se adauga treptat uleiul , iar acum trecem pe manual si treptat incorporam siropul de zahar ars . Dupa care punem treptat faina cernuta,impreuna cu praful de copt si bicarbonatul Dupa ce s-a incorporat toata faina adaugam gemul amestecand bine ,dar incet . Compozitia se toarna in tava inalta tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut si am inaltat marginile cu hartie de copt ), se presara nuca pe deasupra si se amesteca usor cu o furculita ( asa incat sa nu ramana nuca deasupra ) se da la cuptorul preincalzit ,la foc mic 20 minute si 10 la foc mai mare.Na ,acum fiecare gospodina isi cunoase cuptorul , deci potriviti dupa cum stiti ca functioneaza. Dupa ce s-a copt , se scoate din cuptor si se rade un strat generos de ciocolata alba , si se mai pune in cuptor 5 minute , asa incat ciocolata sa se fixeze bine . Se taie si serveste numai dupa ce s-a racit bine .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise