autor:

Cornelia

» » Prajituri

Prajitura cu zahar ars si gem

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
3 oua intregi, , 200 gr.zahar tos + 150 pentru ars, , 125 ml ulei, , 550 gr.faina, , 400 gr.gem (caise ) merge de care avem, , 1 lingurita praf de copt, , 1 lingurita bicarbonat, , 150 apa rece, , Rom,coaja de lamiae ,vanilie, , 100 gr nuca, , Un varf lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare

I. Se arde 150 gr zahar care se stinge cu 150 apa si se lasa sa fiarba , pana se dizolva .Se pune sa se raceasca , in el se pun toate aromele .



II. Se freaca ouale cu 200 gr. zahar si putina sare , pana devine o crema pufoasa.Se adauga treptat uleiul , iar acum trecem pe manual si treptat incorporam siropul de zahar ars . Dupa care punem treptat faina cernuta,impreuna cu praful de copt si bicarbonatul Dupa ce s-a incorporat toata faina adaugam gemul amestecand bine ,dar incet . Compozitia se toarna in tava inalta tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut si am inaltat marginile cu hartie de copt ), se presara nuca pe deasupra si se amesteca usor cu o furculita ( asa incat sa nu ramana nuca deasupra ) se da la cuptorul preincalzit ,la foc mic 20 minute si 10 la foc mai mare.Na ,acum fiecare gospodina isi cunoase cuptorul , deci potriviti dupa cum stiti ca functioneaza. Dupa ce s-a copt , se scoate din cuptor si se rade un strat generos de ciocolata alba , si se mai pune in cuptor 5 minute , asa incat ciocolata sa se fixeze bine . Se taie si serveste numai dupa ce s-a racit bine .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zahar ars si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu pere si Nesquick

Prajitura cu pere si Nesquick

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

33 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Aroma de zahar ars in combinatie cu nuca este grozava ! Imi place ! *****

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Delicioasa...

  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Da,are un gust delicios ,va recomand sa incercati ,este si foarte spornica Creste frumos ,si datorita compozitiei de gem ,praf de copt si bicarbonat. Nu o laud dar e super .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Imi plac prajiturile cu zahar ars, deci pe gustul meu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Cu siguranta un deliciu!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 200 gr.zahar tos + 150 pentru ars
  • 125 ml ulei
  • 550 gr.faina
  • 400 gr.gem (caise ) merge de care avem
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 150 apa rece
  • Rom,coaja de lamiae ,vanilie
  • 100 gr nuca
  • Un varf lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Aroma de zahar ars in combinatie cu nuca este grozava ! Imi place ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu iaurt si ciocolata