autor:

Cornelia

» » Prajituri

Prajitura cu zahar ars si gem

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
3 oua intregi, , 200 gr.zahar tos + 150 pentru ars, , 125 ml ulei, , 550 gr.faina, , 400 gr.gem (caise ) merge de care avem, , 1 lingurita praf de copt, , 1 lingurita bicarbonat, , 150 apa rece, , Rom,coaja de lamiae ,vanilie, , 100 gr nuca, , Un varf lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare

I. Se arde 150 gr zahar care se stinge cu 150 apa si se lasa sa fiarba , pana se dizolva .Se pune sa se raceasca , in el se pun toate aromele .



II. Se freaca ouale cu 200 gr. zahar si putina sare , pana devine o crema pufoasa.Se adauga treptat uleiul , iar acum trecem pe manual si treptat incorporam siropul de zahar ars . Dupa care punem treptat faina cernuta,impreuna cu praful de copt si bicarbonatul Dupa ce s-a incorporat toata faina adaugam gemul amestecand bine ,dar incet . Compozitia se toarna in tava inalta tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut si am inaltat marginile cu hartie de copt ), se presara nuca pe deasupra si se amesteca usor cu o furculita ( asa incat sa nu ramana nuca deasupra ) se da la cuptorul preincalzit ,la foc mic 20 minute si 10 la foc mai mare.Na ,acum fiecare gospodina isi cunoase cuptorul , deci potriviti dupa cum stiti ca functioneaza. Dupa ce s-a copt , se scoate din cuptor si se rade un strat generos de ciocolata alba , si se mai pune in cuptor 5 minute , asa incat ciocolata sa se fixeze bine . Se taie si serveste numai dupa ce s-a racit bine .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zahar ars si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Aroma de zahar ars in combinatie cu nuca este grozava ! Imi place ! *****

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Delicioasa...

  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Da,are un gust delicios ,va recomand sa incercati ,este si foarte spornica Creste frumos ,si datorita compozitiei de gem ,praf de copt si bicarbonat. Nu o laud dar e super .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Imi plac prajiturile cu zahar ars, deci pe gustul meu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Cu siguranta un deliciu!

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 200 gr.zahar tos + 150 pentru ars
  • 125 ml ulei
  • 550 gr.faina
  • 400 gr.gem (caise ) merge de care avem
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 150 apa rece
  • Rom,coaja de lamiae ,vanilie
  • 100 gr nuca
  • Un varf lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

20 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Aroma de zahar ars in combinatie cu nuca este grozava ! Imi place ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure