Faina se amesteca cu galbenusurile,albusurile batute spuma,zaharul vanilat si jumatate pachet de unt.Aluatul trebuie sa fie mai fluid si se lasa la frigider pana a doua zi.
Vor iesi 4 foi.Se unge dosul tavii cu ulei si se intinde bine aluatul.
Crema: Se amesteca untul ramas,zaharul si nucile.
Se unge o foaie cu crema.
Se topeste 250 g zahar (zahar ars) si se pune pe cea de a doua foaie.
A treia foaie se unge cu crema.
A patra foaie cu zahar ars.
Se face crema de ciocolata din 200 g lapte praf amestecat cu 5 linguri cacao si cu un pachet de unt.Se pune pe foc,se dizolva bine si se toarna peste foi.Se lasa sa se raceasca pana a doua zi si se taie dupa preferinta.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii