autor:

lumi

» » Prajituri

Prajitura "Curcubeu"

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 decembrie 2009

Ingrediente
Blat 1, 5-6 oua, 10-12 linguri de zahar, 4 linguri ulei, 2 linguri apa fiarta, 1 plic praf de copt, coaja rasa de la lamaie, 6-7 linguri faina +2 pesmet, , Blat 2, 1/2 pachet margarina sau unt, 1 ou, 3 liguri smantana, 1 ligurita bicarbonat, 2 linguri cacao, esenta de rom, 300-400g faina, , Crema 1, , 1 borcan de gem de caise/prune=350-400 g, 1/2 pachet de unt, 1 cescuta nuci macinate, 2 linguri cacao, , Crema 2, , 300 ml lapte dulce, 4 linguri gris, 300 g zahar, 1 pachet unt, zeama stoarsa de la 1 lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

28 voturi

Mod de preparare


Se pregateste blatul 1:amestecam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si adaugam apa fiarta.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si apoi uleiul si coaja rasa de la lamaie

Coacem la foc mic si apoi la moderat.

Pentru blatul 2:amestecam margarina/untul cu oul si smantana, stingem praful de copt cu zeama de lamaie ,adaugam cacao si 2-3 picaturi esenta de rom.Framantam un aluat taricel.

Se formeaza 2 foi ,pe care le coacem pe dosul tavii,cca10-15 minute ,la foc potrivit.

Pregatim crema 1 : amestecam cu mixerul untul si punem gemul, cacaoa,nuca macinata si esenta de rom.

Pentru crema 2, facem o mamaliga de gris, mai moale din laptele fiert, zaharul dizolvat in lapte si lasam sase raceasca.

Cand s-a racit grisul, punem cate 1 lingura de gris in unt si putina zeama de lamaie,pana se termina de adaugat tot grisul

Se formeaza o crema spumoasa, asemenatoare cu frisca

Asamblare:

Blatul 1(pandespanul)si deasupra crema de gem,foaia de cacao, deasupra crema de gris si (se opresc 2 linguri pentru ultimul blat) a 2-a foaie de cacao si deasupra ungem usor cu putina crema sau putem sa facem si o glazura de cacao

Va asigur ca e delicioasa prajitura !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Curcubeu"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Basbousa

Basbousa

1.Intr-un castron amestecam cocos, faina, lapte praf, grisul si praful de copt. 2.Adaugam peste

5 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Cozonac traditional de Craciun

Cozonac traditional de Craciun

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil

10 voturi    3 comentarii
2h 5 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Foarte buna!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Cred ca e foarte buna.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Foarte bună şi aspectoasă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Blat 1
  • 5-6 oua
  • 10-12 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri apa fiarta
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la lamaie
  • 6-7 linguri faina +2 pesmet
  • Blat 2
  • 1/2 pachet margarina sau unt
  • 1 ou
  • 3 liguri smantana
  • 1 ligurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 300-400g faina
  • Crema 1
  • 1 borcan de gem de caise/prune=350-400 g
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 cescuta nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • Crema 2
  • 300 ml lapte dulce
  • 4 linguri gris
  • 300 g zahar
  • 1 pachet unt
  • zeama stoarsa de la 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PAPANASI PRAJITI

PAPANASI PRAJITI

Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se umfle 10 min Se adauga branza, apoi

31 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Piersicute