Prajitura de brinza cu lamiie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr brinza moale 5% sau 9%(care se unge pe piine)
  • 200gr de smantina 15%
  • 5oua
  • 2linguri pline de faina
  • 1/2 de lingurita esenta de vanilie
  • 1lingura suc de lamaie
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 11/4 pahar de zahar

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca brinza cu smantina si cu 1pahar de zahar pina nu se mai simte zaharul se adauga 4 galbenuse si un ou intreg dupa care se adauga celelalte ingridente ca compozitia sa fie omogena.

Se unge o forma rotunda ca de tort si adinca ca compozitia sa nu se reverse in copt.Se coace la 180 de grade cam 20 de minute.

Intre timp cele 4 albuse vin batute spuma cu 1/4 de pahar de zahar intr-o spuma tare se pune peste prajitura si se mai lasa 10 minute la cuptor ca spuma sa se intareasca.

Se serveste rece cu putina inghetata de vanilie sau asa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise