autor:

Paun_Loredana

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura de casa

Autor: Paun_Loredana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Paun_Loredana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2013

Ingrediente
650 grame faina alba, 2 borcane mici de orice fel de gem, apa - o cana mare, zahar tos - cana mare si zahar pudra - o cana mare, ulei, nuca de cocos ( praf ) praf de copt - 1 pliculet, zahar vanilat - 1 pliculet, esenta vanilie - 1 pliculet ( sau orice alt fel de esenta ),

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se ia un castron mare, se amesteca faina, zaharul, apa, cele 2 borcane de gem, esenta de rom sau alt tip de esenta, praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca bine pana se ingroasa toata compozitia. Se ia o tava patrata, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina alba, se toarna toata compozita si se pune la cuptor (cca 30-35 minute dureaza coacerea), iar cuptorul sa fie incins. Apoi se scoate prajitura, se taie in ce fel vrei (eu am ales patratele) se trece fiecare bucata prin apa cu zahar, apoi prin praful de nuca de cocos si se pune pe un platou fiecare. La final pe fiecare se pune zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
prajitura cu foi de casa

prajitura cu foi de casa

PTR. FOI: Se face din ingredintele ptr.foi un aluat care sa se poata intinde pe fundul tavii de aragaz.

64 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 650 grame faina alba
  • 2 borcane mici de orice fel de gem
  • apa - o cana mare
  • zahar tos - cana mare si zahar pudra - o cana mare
  • ulei
  • nuca de cocos ( praf ) praf de copt - 1 pliculet
  • zahar vanilat - 1 pliculet
  • esenta vanilie - 1 pliculet ( sau orice alt fel de esenta )

Raporteaza reteta

Retete
de Paun_Loredana
Sarmale cu carne de porc

Sarmale cu carne de porc

Se face intai compozita de umplut sarmalele si anume carnea tocata cu ceapa tocata marunt, apoi condimentele

0 voturi    1 comentariu
4h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne de porc

Ardei umpluti cu carne de porc

Se spala si se curata de cotor 20 ardei grasi medii, si se pun la scurs cu fata in jos. Separat se

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
tarta cu piersici