autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura de ciocolata

Autor: monicaz (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: monicaz (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
blat:, , 5 oua, 1/2 Kg zahar, 3 plic zahar vanilat, 1/2 L lapte, 1/4 L ulei, 1/2 Kg faina, 3 plic praf copt, esenta rom, 2-3 linguri cacao, , crema:, 6 oua, 1 +1/2 cana zahar, 6 linguri cacao, 1+1/2 pachet Rama, , sirop:, 1 litru apa, 1/2 cana zahar, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

blatul:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga treptat toate celelalte ingrediente si se coace la temperatura medie, ca pe chec. Este de preferat sa folositi hartie de copt, pentru a nu se arde.

crema:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga cacaua si se fierbe la bain-marine pana cand se ingroasa, amestecand continuu. Se da la rece. Dupa ce se raceste, se amesteca cu margarina Rama (sau cu unt).

Se taie blatul, se insiropeaza bine, se intinde crema si se orneaza dupa preferinte. Daca doriti, deasupra fiecarui strat de crema puteti presara nuca maruntita.

Eu am folosit aceasta prajitura pe post de tort, deoarece era si aniversarea nepotelului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura de post cu ciocolata si sfecla rosie la slow cooker Crock-Pot

Prajitura de post cu ciocolata si sfecla rosie la slow cooker Crock-Pot

Curatam sfecla si o dam pe razatoarea mare. Macinam nuca - mie imi place sa las un sfert din ea taiata

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Slow Cooking
Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Ingeios. Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua
  • 1/2 Kg zahar
  • 3 plic zahar vanilat
  • 1/2 L lapte
  • 1/4 L ulei
  • 1/2 Kg faina
  • 3 plic praf copt
  • esenta rom
  • 2-3 linguri cacao
  • crema:
  • 6 oua
  • 1 +1/2 cana zahar
  • 6 linguri cacao
  • 1+1/2 pachet Rama
  • sirop:
  • 1 litru apa
  • 1/2 cana zahar
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Ingeios. Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Cornuri cu gem de capsuni