autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura de ciocolata

Autor: monicaz (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: monicaz (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
blat:, , 5 oua, 1/2 Kg zahar, 3 plic zahar vanilat, 1/2 L lapte, 1/4 L ulei, 1/2 Kg faina, 3 plic praf copt, esenta rom, 2-3 linguri cacao, , crema:, 6 oua, 1 +1/2 cana zahar, 6 linguri cacao, 1+1/2 pachet Rama, , sirop:, 1 litru apa, 1/2 cana zahar, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

blatul:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga treptat toate celelalte ingrediente si se coace la temperatura medie, ca pe chec. Este de preferat sa folositi hartie de copt, pentru a nu se arde.

crema:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga cacaua si se fierbe la bain-marine pana cand se ingroasa, amestecand continuu. Se da la rece. Dupa ce se raceste, se amesteca cu margarina Rama (sau cu unt).

Se taie blatul, se insiropeaza bine, se intinde crema si se orneaza dupa preferinte. Daca doriti, deasupra fiecarui strat de crema puteti presara nuca maruntita.

Eu am folosit aceasta prajitura pe post de tort, deoarece era si aniversarea nepotelului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura desteapta cu ciocolata

Prajitura desteapta cu ciocolata

Punem untul taiat cubulete si ciocolata rupta bucati intr-un vas si le topim la cuptorul cu microunde. Se

4 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Se incalzeste in laptele si untul, peste care se adauga cacaua si zaharul. Se amesteca pana se topeste

3 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Ingeios. Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua
  • 1/2 Kg zahar
  • 3 plic zahar vanilat
  • 1/2 L lapte
  • 1/4 L ulei
  • 1/2 Kg faina
  • 3 plic praf copt
  • esenta rom
  • 2-3 linguri cacao
  • crema:
  • 6 oua
  • 1 +1/2 cana zahar
  • 6 linguri cacao
  • 1+1/2 pachet Rama
  • sirop:
  • 1 litru apa
  • 1/2 cana zahar
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Ingeios. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Brownie Cheesecake