autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura de ciocolata

Autor: monicaz (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: monicaz (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
blat:, , 5 oua, 1/2 Kg zahar, 3 plic zahar vanilat, 1/2 L lapte, 1/4 L ulei, 1/2 Kg faina, 3 plic praf copt, esenta rom, 2-3 linguri cacao, , crema:, 6 oua, 1 +1/2 cana zahar, 6 linguri cacao, 1+1/2 pachet Rama, , sirop:, 1 litru apa, 1/2 cana zahar, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

blatul:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga treptat toate celelalte ingrediente si se coace la temperatura medie, ca pe chec. Este de preferat sa folositi hartie de copt, pentru a nu se arde.

crema:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga cacaua si se fierbe la bain-marine pana cand se ingroasa, amestecand continuu. Se da la rece. Dupa ce se raceste, se amesteca cu margarina Rama (sau cu unt).

Se taie blatul, se insiropeaza bine, se intinde crema si se orneaza dupa preferinte. Daca doriti, deasupra fiecarui strat de crema puteti presara nuca maruntita.

Eu am folosit aceasta prajitura pe post de tort, deoarece era si aniversarea nepotelului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Topim untul cu ciocolata, adaugam laptele si zaharul amestecat cu cacaoa. Amestecam bine si lasam

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura fina de ciocolata

Prajitura fina de ciocolata

1. Pentru prajitura, unge cu ulei 4 vase mici termorezistente.Aseaza la baza acestora un disc de

9 voturi    3 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Ingeios. Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua
  • 1/2 Kg zahar
  • 3 plic zahar vanilat
  • 1/2 L lapte
  • 1/4 L ulei
  • 1/2 Kg faina
  • 3 plic praf copt
  • esenta rom
  • 2-3 linguri cacao
  • crema:
  • 6 oua
  • 1 +1/2 cana zahar
  • 6 linguri cacao
  • 1+1/2 pachet Rama
  • sirop:
  • 1 litru apa
  • 1/2 cana zahar
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Ingeios. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos