autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura de ciocolata

Autor: monicaz (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: monicaz (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
blat:, , 5 oua, 1/2 Kg zahar, 3 plic zahar vanilat, 1/2 L lapte, 1/4 L ulei, 1/2 Kg faina, 3 plic praf copt, esenta rom, 2-3 linguri cacao, , crema:, 6 oua, 1 +1/2 cana zahar, 6 linguri cacao, 1+1/2 pachet Rama, , sirop:, 1 litru apa, 1/2 cana zahar, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

blatul:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga treptat toate celelalte ingrediente si se coace la temperatura medie, ca pe chec. Este de preferat sa folositi hartie de copt, pentru a nu se arde.

crema:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga cacaua si se fierbe la bain-marine pana cand se ingroasa, amestecand continuu. Se da la rece. Dupa ce se raceste, se amesteca cu margarina Rama (sau cu unt).

Se taie blatul, se insiropeaza bine, se intinde crema si se orneaza dupa preferinte. Daca doriti, deasupra fiecarui strat de crema puteti presara nuca maruntita.

Eu am folosit aceasta prajitura pe post de tort, deoarece era si aniversarea nepotelului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Pentru bile:Am amestecat toate ingredientele ,am facut bilutele le-am pus in tava si le-am lasat

2 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Mancaruri pentru copii
Prajitura cu ciocolata si piersici

Prajitura cu ciocolata si piersici

Eu mi-am notat constiincios reteta de prajitura cu ciocolata si piersici si apoi am facut-o dupa

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Ingeios. Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua
  • 1/2 Kg zahar
  • 3 plic zahar vanilat
  • 1/2 L lapte
  • 1/4 L ulei
  • 1/2 Kg faina
  • 3 plic praf copt
  • esenta rom
  • 2-3 linguri cacao
  • crema:
  • 6 oua
  • 1 +1/2 cana zahar
  • 6 linguri cacao
  • 1+1/2 pachet Rama
  • sirop:
  • 1 litru apa
  • 1/2 cana zahar
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Ingeios. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada