autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura de ciocolata

Autor: monicaz (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: monicaz (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
blat:, , 5 oua, 1/2 Kg zahar, 3 plic zahar vanilat, 1/2 L lapte, 1/4 L ulei, 1/2 Kg faina, 3 plic praf copt, esenta rom, 2-3 linguri cacao, , crema:, 6 oua, 1 +1/2 cana zahar, 6 linguri cacao, 1+1/2 pachet Rama, , sirop:, 1 litru apa, 1/2 cana zahar, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

blatul:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga treptat toate celelalte ingrediente si se coace la temperatura medie, ca pe chec. Este de preferat sa folositi hartie de copt, pentru a nu se arde.

crema:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga cacaua si se fierbe la bain-marine pana cand se ingroasa, amestecand continuu. Se da la rece. Dupa ce se raceste, se amesteca cu margarina Rama (sau cu unt).

Se taie blatul, se insiropeaza bine, se intinde crema si se orneaza dupa preferinte. Daca doriti, deasupra fiecarui strat de crema puteti presara nuca maruntita.

Eu am folosit aceasta prajitura pe post de tort, deoarece era si aniversarea nepotelului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu pere si ciocolata

Prajitura cu pere si ciocolata

Pregatim un bol in care punem faina, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul, scortisoara, praful

2 voturi    4 comentarii
1h 25 min
Prajituri
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Ingeios. Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • blat:
  • 5 oua
  • 1/2 Kg zahar
  • 3 plic zahar vanilat
  • 1/2 L lapte
  • 1/4 L ulei
  • 1/2 Kg faina
  • 3 plic praf copt
  • esenta rom
  • 2-3 linguri cacao
  • crema:
  • 6 oua
  • 1 +1/2 cana zahar
  • 6 linguri cacao
  • 1+1/2 pachet Rama
  • sirop:
  • 1 litru apa
  • 1/2 cana zahar
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Ingeios. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Dobos