Amestecati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana obtineti o compozitie cremoasa.
Adaugati migdalele macinate si ciocolata topita, dupa ce s-a racit putin.
Omogenizati compozitia si apoi adaugati albusurile batute spuma, 1 lingurita esenta de menta si pesmetul.
Turnati compozita intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coaceti blatul la foc potrivit.
Scoateti-I din tava apoi si lasati-l la racit.
Taiati-l in doua, pe orizontala.
Pentru crema, puneti zaharul cubic intr-un castron impreuna cu frunzele de menta si frecati-le impreuna cel putin 20 de minute.
Pisati apoi zaharul si eliminati frunzele de menta.
Puneti zaharul mentolat intr-un vas cu galbenusurile, cu zeama de la 2 lamai, esenta de menta si vinul alb.
Puneti vasul la bain-marie si fierbeti crema amestecand incontinuu in vas.
Cand crema s-a ingrosat, luati-o de pe foc, lasati-o la racit si amestecati-o cu crema mascarpone.
Umpleti foile.
Turnati deasupra ciocolata de menaj topita si ornati cu frunze verzi de menta.
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii