Prajitura de ciocolata cu menta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat iti trebuie:
  • 12 oua
  • 250 g zahar pisat
  • 1 lingurita vanilie
  • 200 g migdale macinate ( nuci, alune )
  • 300 g ciocolata neagra de menaj
  • 2 linguri pesmet fin din biscuiti
  • 2 linguri unt pentru uns tava
  • 1 lingurita esenta de menta
  • Pentru crema iti trebuie:
  • 200 g zahar cubic
  • 2 lingurite pline cu frunze de menta verzi
  • 4 galbenusuri
  • zeama de la 2 lamai
  • 1 lingurita esenta de menta
  • 6 linguri vin alb
  • 250 g crema mascarpone
  • Pentru ornare iti trebuie:
  • 200g ciocolata de menaj neagra
  • frunze verzi de menta.

Mod de preparare

Amestecati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana obtineti o compozitie cremoasa.

Adaugati migdalele macinate si ciocolata topita, dupa ce s-a racit putin.

Omogenizati compozitia si apoi adaugati albusurile batute spuma, 1 lingurita esenta de menta si pesmetul.

Turnati compozita intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Coaceti blatul la foc potrivit.

Scoateti-I din tava apoi si lasati-l la racit.

Taiati-l in doua, pe orizontala.

Pentru crema, puneti zaharul cubic intr-un castron impreuna cu frunzele de menta si frecati-le impreuna cel putin 20 de minute.

Pisati apoi zaharul si eliminati frunzele de menta.

Puneti zaharul mentolat intr-un vas cu galbenusurile, cu zeama de la 2 lamai, esenta de menta si vinul alb.

Puneti vasul la bain-marie si fierbeti crema amestecand incontinuu in vas.

Cand crema s-a ingrosat, luati-o de pe foc, lasati-o la racit si amestecati-o cu crema mascarpone.

Umpleti foile.

Turnati deasupra ciocolata de menaj topita si ornati cu frunze verzi de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise