- separăm albuşurile de gălbenuşuri
- batem albuşurile spumă, adăugând zahărul pudră. Ne oprim din mixat atunci când avem o compoziţie “ţeapănă”. Adăugăm treptat nuca pisată, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn. Încorporăm, iar apoi întindem jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Lăsăm la cuptor aproximativ 35 de minute, până când se coace.
- după ce am băgat prima foaie la cuptor, ne ocupăm de cremă. Adică punem gălbenuşurile şi zahărul tos pe foc redus, pe pat de apă. Adăugăm cacao şi amestecăm în continuu, în acelaşi sens, până când zahărul se topeşte complet. Punem la răcit.
- scoatem prima foaie de la cuptor şi repetăm procedeul cu cealaltă jumătate de compoziţie formată din spumă de albuşuri şi nucă măcinată.
- „intrăm” cu mixerul în unt, iar apoi adăugăm treptat crema de cacao răcită, mixând în continuu. Întindem crema obţinută peste prima foaie şi acoperim cu a doua foaie.
- topim ciocolatele pe pat de apă, amestecând în continuu, în acelaşi sens (poza 16)
- întindem ciocolata topită peste a doua foaie. După ce se răceşte, băgăm la frigider, unde lăsăm măcar nouă ore.
- poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii