Ingrediente
200 gr de unt fara sare, 150 gr de ciocolata amaruie, 11/2 pahar faina de copt, 3/4 pahar de zahar, 2 oua, 3/4 pahar lapte, 1/2 pahar de nuci taiate, tava dreptunghiulara, , Pentru glazura, 250 ml smantina de frisca, 100 gr de ciocolata (alba cu lapte sau amaruie)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
12 voturi
Mod de preparare
Se topeste ciocolata cu untul pe foc foarte mic si se amesteca bine pana devine crema si lasam sa se raceasca putin.
Intr-un bol se bat putin ouale cu zahar si se adauga treptat restul ingridentelor. Nucile taiate marunt se amesteca cu putina faina ca sa nu se lase la fund si se amesteca in compozitie. Se toarna in tava, se niveleaza si se coace 55 de minute sau cind scobitoarea iese uscata. Se poate servi asa sau cu o glazura de ciocolata.
Eu pun pe foc mic 250 ml de smantina pentru frisca sa se incalzeasca si adaug 100 de grame de ciocolata sfarimata amestec pina ciocolata sa topit si iau de pe foc. Las crema sa se raceasca si torn peste prajitura. Se poate orna cu viermisori de ciocolata. Este o prajitura gustoasa si usor de facut.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
O retetă foarte bună.
vera (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009
pare interesanta,si arata ft bine,aproape...negresa!