autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura de ciocolata cu nuca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Ingrediente
200 gr de unt fara sare, 150 gr de ciocolata amaruie, 11/2 pahar faina de copt, 3/4 pahar de zahar, 2 oua, 3/4 pahar lapte, 1/2 pahar de nuci taiate, tava dreptunghiulara, , Pentru glazura, 250 ml smantina de frisca, 100 gr de ciocolata (alba cu lapte sau amaruie)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge tava cu putin unt se tapeteaza cu pergament si se unge si hirtia putin.

Se topeste ciocolata cu untul pe foc foarte mic si se amesteca bine pana devine crema si lasam sa se raceasca putin.

Intr-un bol se bat putin ouale cu zahar si se adauga treptat restul ingridentelor. Nucile taiate marunt se amesteca cu putina faina ca sa nu se lase la fund si se amesteca in compozitie. Se toarna in tava, se niveleaza si se coace 55 de minute sau cind scobitoarea iese uscata. Se poate servi asa sau cu o glazura de ciocolata.

Eu pun pe foc mic 250 ml de smantina pentru frisca sa se incalzeasca si adaug 100 de grame de ciocolata sfarimata amestec pina ciocolata sa topit si iau de pe foc. Las crema sa se raceasca si torn peste prajitura. Se poate orna cu viermisori de ciocolata. Este o prajitura gustoasa si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Delice cu nuca si ciocolata

Prajitura Delice cu nuca si ciocolata

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare adaugam apoi cate o lingura de zahar pana cand devin

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Blat: Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana

2 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Ciocolata si nuca? Delicios!

  • Adrian

    Adrian (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Pare interesanta.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Trebuie sa fie tare delicioasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      O retetă foarte bună.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      pare interesanta,si arata ft bine,aproape...negresa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de unt fara sare
  • 150 gr de ciocolata amaruie
  • 11/2 pahar faina de copt
  • 3/4 pahar de zahar
  • 2 oua
  • 3/4 pahar lapte
  • 1/2 pahar de nuci taiate
  • tava dreptunghiulara
  • Pentru glazura
  • 250 ml smantina de frisca
  • 100 gr de ciocolata (alba cu lapte sau amaruie)

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

Ciocolata si nuca? Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Profiterol