autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura de ciocolata si curmale

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2011

Ingrediente
ptr o tava de 24 cm, , 10 curmale de buna calitate fara samburi si taiate bucatele, 1lingura plina de pasta de curmale, 1pahar de apa fierbinte, 1/2 pahar suc de mere, 1lingurita de bicarbonat, 2/3 pahar ulei de cannola, 3oua, 1pahar zahar, 3/4pahar de zahar brun, 2pahare de faina, 3linguri de cacao, 1pahar ciocolad cips-picaturi de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun curmalele taiate si pasta de curmale intr-un bol,se toarna peste ele apa fiarta,sucul de mere si jumatate lingurita de bicarbonat-se amesteca bine si se lasa deoparte jumatate de ora.Se toarna uleiul si se amesteca.
Se bat ouale si se adauga cele 2feluri de zahar si se bat bine pina compozitia devine spumoasa umflata.
In alt bol se amesteca faina cu cacao si 1/2 lingurita de bicarbonat.
In compozitia de oua se amesteca usor compozitia de curmale si se adauga si faina si la urma picaturile de ciocolata se amesteca usor si se toarna compozitia in tava pe care am uns-o cu putin ulei.
Se coace la 180 de grade-cuptorul incalzit dinainte.
Se coace aproximativ 35 de minute sau pina incercarea cu scobitoarea aduce faramituri putin umede.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit-se poate orna cu crema de ciocolata sau cu pudra de zahar.
Este foarte gustoasa si bogata.
Vreau sa mentionez ca pasta de curmale se poate face din curmale curatate de samburi si macinate sau date prin robotul de bucatarie-in caz ca nu gatiti de cumparat de gata.
Pasta de curmale este foarte sanatoasa si buna ptr umpluturi de prajituri ca si gemul,mai ales la prajiturele maamul in stil marocan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata si curmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Inimioare de marțipan

Inimioare de marțipan

Simplu și de maxim efect ...punem biluțe de marțipan in formele de inimioare, le lăsăm aprox.30

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu branza dulce, nuci si dulce de leche

Clatite cu branza dulce, nuci si dulce de leche

Faceti clatitele amestecand ingredientele si obtinand o compozitie de consistenta unei smanatne groase.

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • ptr o tava de 24 cm
  • 10 curmale de buna calitate fara samburi si taiate bucatele
  • 1lingura plina de pasta de curmale
  • 1pahar de apa fierbinte
  • 1/2 pahar suc de mere
  • 1lingurita de bicarbonat
  • 2/3 pahar ulei de cannola
  • 3oua
  • 1pahar zahar
  • 3/4pahar de zahar brun
  • 2pahare de faina
  • 3linguri de cacao
  • 1pahar ciocolad cips-picaturi de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
DULCEATA DE CIRESE AMARE