autor:

kok miori

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Prajitura de ciocolata vegana

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2017

Ingrediente
2 pahare de faina, 1 lingurita de praf de copt, 3/4 pahar cacao, 1/2 pahar de tahini din susan 100 la suta, 1/2 pahar suc de portocala sau lapte de soia sau alt sug de lapte vegan, 1 pahar plin de curmale fara samburi -preferabil mari si care au fost muiate putin in apa si scurse, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 pahar de pireu de mere, 1 lingurita de nes-cafe, 1/2 pahar zahar organic sau brun, 1 lingurita de bicarbonat, 1 lingura de otet, 1 pahar de apa clocotita, ptr glazura, 100 gr de ciocolata 60% amara vegana, 1 lingura de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate- faina cu praf de copt, cacao si nes cafe.

In robotul de bucatarie, se amesteca tahini cu curmale, sucul de portocala, esenta de vanilie si pireu de mere si zaharul; se amesteca, treptat se adauga componentele uscate, pana se combina; se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si paharul de apa fierbinte si amestecam bine.

Ungem o tava de copt, preferabil un pyrex si aranjam compozitia in tava.

Incalzim cuptorul la 180 de grade C si lasam sa se coaca pana verificam cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca putin si turnam glazura peste prajitura si lasam sa se raceasca bine si se poate servi.

Glazura: intr-o craticioara se pune ciocolata bucati si lingura de ulei si se topeste la bain-marie sau in cuptorul cu microunde, unde se amesteca bine si se toarna peste prajitura.

Eu n-am gasit ciocolata vegana, asa ca am presarat cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata vegana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cartofi la cuptor cu ardei capia copti si tarhon

Cartofi la cuptor cu ardei capia copti si tarhon

Cartofii se curata, se spala si se fierb intregi cu putin busuioc. Ceapa se curata, se spala si

3 voturi    4 comentarii
1h
Retete de post
Fursecuri cu scortisoare

Fursecuri cu scortisoare

Aceste fursecuri nu sunt foarte dulci. Se freaca margarina cu zaharul pudra si doua linguri de scortisoara.

5 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 25 februarie 2017

    Usor de facut si sanatos

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 pahare de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 3/4 pahar cacao
  • 1/2 pahar de tahini din susan 100 la suta
  • 1/2 pahar suc de portocala sau lapte de soia sau alt sug de lapte vegan
  • 1 pahar plin de curmale fara samburi -preferabil mari si care au fost muiate putin in apa si scurse
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pahar de pireu de mere
  • 1 lingurita de nes-cafe
  • 1/2 pahar zahar organic sau brun
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingura de otet
  • 1 pahar de apa clocotita
  • ptr glazura
  • 100 gr de ciocolata 60% amara vegana
  • 1 lingura de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Usor de facut si sanatos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Curry vegan de legume