Prajitura de ciocolata vegana

Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de ciocolata vegana

Ingrediente

  • 2 pahare de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 3/4 pahar cacao
  • 1/2 pahar de tahini din susan 100 la suta
  • 1/2 pahar suc de portocala sau lapte de soia sau alt sug de lapte vegan
  • 1 pahar plin de curmale fara samburi -preferabil mari si care au fost muiate putin in apa si scurse
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pahar de pireu de mere
  • 1 lingurita de nes-cafe
  • 1/2 pahar zahar organic sau brun
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingura de otet
  • 1 pahar de apa clocotita
  • ptr glazura
  • 100 gr de ciocolata 60% amara vegana
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate- faina cu praf de copt, cacao si nes cafe.

In robotul de bucatarie, se amesteca tahini cu curmale, sucul de portocala, esenta de vanilie si pireu de mere si zaharul; se amesteca, treptat se adauga componentele uscate, pana se combina; se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si paharul de apa fierbinte si amestecam bine.

Ungem o tava de copt, preferabil un pyrex si aranjam compozitia in tava.

Incalzim cuptorul la 180 de grade C si lasam sa se coaca pana verificam cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca putin si turnam glazura peste prajitura si lasam sa se raceasca bine si se poate servi.

Glazura: intr-o craticioara se pune ciocolata bucati si lingura de ulei si se topeste la bain-marie sau in cuptorul cu microunde, unde se amesteca bine si se toarna peste prajitura.

Eu n-am gasit ciocolata vegana, asa ca am presarat cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise