autor:

ITheChef

» » Prajituri

Prajitura de Craciun cu mere

Autor: ITheChef (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ITheChef (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
Jumătate de margarină Rama, 1 Ou, 7 Linguri ulei, 7 Linguri lapte, 2 Linguri zahăr, 1 Plic praf de copt, Un praf de sare, Făină cât cuprinde, , UMPLUTURA:, , 2 Kg. mere, O linguriţă de scorţişoară măcinată, Zahăr după gust, 3 linguri de stafide

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

49 voturi

Mod de preparare

Spălam şi curăţăm merele de coajă după care le radem pe răzătoarea mare cu grijă să nu radem şi cotoarele. După ce le-am ras, le scurgem şi le stoarcem cât de bine putem şi le amestecăm cu scorţişoară, stafide şi zahăr după gust.
Într-un vas încăpător punem toate ingredientele aluatului şi le frământăm bine până ce obţinem un aluat omogen de consistenţă moale. Împărţim aluatul în 2 jumătăţi aproximativ egale. Ungem o tavă de cuptor cu puţină margarină şi tapetăm cu făină sau mai simplu, punem hârtie de copt pe fundul tăvii. Întindem o foaie din jumătate de aluat pe care o punem în tavă avend grijă să se ridice puţin pe pereţii tăvii de copt. Întindem uniform merele rase şi peste ele întindem a doua jumătate de aluat. Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsăm să se coacă la foc mic până ce căpăta o culoare plăcută auriu-maronie.

Pentru efectul maxim, serviţi-o la gura sobei în timp ce priviţi prin geam la stratul gros de zăpada :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Craciun cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic”

17 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Bubulina (Bucatar sef):

    Da. Foarte gustoasa prajitura. Eu o prepar de vreo 10 ani si am invatat-o de la Tanti Tuti! Inainte sa o fac pe asta, faceam o reteta cu aluatul mai complicat si caleam si merele. Reteta asta e mult mai usoara de facut si iese si mai gustoasa. Singura diferenta este ca eu adaug si 1-2 linguri de gris la mere pentru ca nu am rabdare sa le storc foarte bine. Aluatul iese foarte fraged datorita margarinei Rama.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pinca Alina , 25 mai 2013

    mmmmmmmmm

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    E foarte buna si racoroasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      elene , 20 decembrie 2009

      aaaaaaaaaaaaaaa......... gustos o prajitura mai gustoasa nu e este buna si sanatuasa...

    • ITheChef

      ITheChef (Maestru bucatar) , 14 decembrie 2009

      hm....... Se poate înlocuii cu succes cu lapte de soia sau chiar cu apă dar pentru a nu pierde calităţile oferite de lapte, în post recomand folosirea laptelui de soia !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Imi place placinta asta, dar nu de Craciun. Cu ce s-ar putea inlocui laptele ca sa fie de post pentru a putea fi mancata in Ajun de Craciun, cand inca e post?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

49 voturi

Ingrediente

  • Jumătate de margarină Rama
  • 1 Ou
  • 7 Linguri ulei
  • 7 Linguri lapte
  • 2 Linguri zahăr
  • 1 Plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Făină cât cuprinde
  • UMPLUTURA:
  • 2 Kg. mere
  • O linguriţă de scorţişoară măcinată
  • Zahăr după gust
  • 3 linguri de stafide

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte buna si racoroasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata