autor:

ITheChef

» » Prajituri

Prajitura de Craciun cu mere

Autor: ITheChef (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ITheChef (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
Jumătate de margarină Rama, 1 Ou, 7 Linguri ulei, 7 Linguri lapte, 2 Linguri zahăr, 1 Plic praf de copt, Un praf de sare, Făină cât cuprinde, , UMPLUTURA:, , 2 Kg. mere, O linguriţă de scorţişoară măcinată, Zahăr după gust, 3 linguri de stafide

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

50 voturi

Mod de preparare

Spălam şi curăţăm merele de coajă după care le radem pe răzătoarea mare cu grijă să nu radem şi cotoarele. După ce le-am ras, le scurgem şi le stoarcem cât de bine putem şi le amestecăm cu scorţişoară, stafide şi zahăr după gust.
Într-un vas încăpător punem toate ingredientele aluatului şi le frământăm bine până ce obţinem un aluat omogen de consistenţă moale. Împărţim aluatul în 2 jumătăţi aproximativ egale. Ungem o tavă de cuptor cu puţină margarină şi tapetăm cu făină sau mai simplu, punem hârtie de copt pe fundul tăvii. Întindem o foaie din jumătate de aluat pe care o punem în tavă avend grijă să se ridice puţin pe pereţii tăvii de copt. Întindem uniform merele rase şi peste ele întindem a doua jumătate de aluat. Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsăm să se coacă la foc mic până ce căpăta o culoare plăcută auriu-maronie.

Pentru efectul maxim, serviţi-o la gura sobei în timp ce priviţi prin geam la stratul gros de zăpada :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Craciun cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Bubulina (Bucatar sef):

    Da. Foarte gustoasa prajitura. Eu o prepar de vreo 10 ani si am invatat-o de la Tanti Tuti! Inainte sa o fac pe asta, faceam o reteta cu aluatul mai complicat si caleam si merele. Reteta asta e mult mai usoara de facut si iese si mai gustoasa. Singura diferenta este ca eu adaug si 1-2 linguri de gris la mere pentru ca nu am rabdare sa le storc foarte bine. Aluatul iese foarte fraged datorita margarinei Rama.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    berta , 03 martie 2018

    f. buna

  • Fara foto

    Pinca Alina , 25 mai 2013

    mmmmmmmmm

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    E foarte buna si racoroasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      elene , 20 decembrie 2009

      aaaaaaaaaaaaaaa......... gustos o prajitura mai gustoasa nu e este buna si sanatuasa...

    • ITheChef

      ITheChef (Maestru bucatar) , 14 decembrie 2009

      hm....... Se poate înlocuii cu succes cu lapte de soia sau chiar cu apă dar pentru a nu pierde calităţile oferite de lapte, în post recomand folosirea laptelui de soia !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Imi place placinta asta, dar nu de Craciun. Cu ce s-ar putea inlocui laptele ca sa fie de post pentru a putea fi mancata in Ajun de Craciun, cand inca e post?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

50 voturi

Ingrediente

  • Jumătate de margarină Rama
  • 1 Ou
  • 7 Linguri ulei
  • 7 Linguri lapte
  • 2 Linguri zahăr
  • 1 Plic praf de copt
  • Un praf de sare
  • Făină cât cuprinde
  • UMPLUTURA:
  • 2 Kg. mere
  • O linguriţă de scorţişoară măcinată
  • Zahăr după gust
  • 3 linguri de stafide

Raporteaza reteta

berta

f. buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si bezea