autor:

» » Prajituri

Prajitura de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g dovleac, , 1 lamaie, , 6 galbenusuri, , 5 albusuri, , 200 g faina, , 200 g unt moale, , 200 g zahar, , 2 linguri rom, , 12 samburi de nuca, , 1 varf de cutit sare., Pentru forma: 20 g unt, , 1 lingura faina, , 1 lingura zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Curatati dovleacul, indepartati semintele si taiati miezul cubulete de circa 3 cm. Puneti-l sa fiarba 15 minute pe aburi, zdrobiti-l cu furculita si lasati piureul sa se scurga intr-o strecuratoare cu gauri mici.
Ungeti cu unt o forma cu peretii detasabili, tineti-o 15 minute la frigider, presarati-o cu faina amestecata cu zahar si rasturnati-o ca sa cada excedentul.
Lasati untul sa se topeasca pe baia de apa. Amestecati piureul de dovleac cu telul sau cu mixerul si incorporati untul caldut, galbenusurile si romul, si la sfarsit coaja rasa de lamaie si faina, amestecand cu o spatula.
Bateti albusurile spuma cu sarea si cu zaharul, adaugat putin cate putin, si incorporati-le in compozitia de dovleac. Turnati-o apoi in forma si dati-o 50 de minute la cuptor.
Scoateti prajitura coapta din forma si, dupa ce s-a racit, decorati-o cu samburi de nuca si serviti-o - eventual - cu o crema sau cu inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura spornica cu dovleac

Prajitura spornica cu dovleac

Dam pe razatoare dovleacul si apoi il calim intr-o tigaie de teflon,punem zahar cat dorim de dulce

11 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g dovleac
  • 1 lamaie
  • 6 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 200 g faina
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 2 linguri rom
  • 12 samburi de nuca
  • 1 varf de cutit sare.
  • Pentru forma: 20 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Profiterol