autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura de dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g dovleac, , 1 lamaie, , 6 galbenusuri, , 5 albusuri, , 200 g faina, , 200 g unt moale, , 200 g zahar, , 2 linguri rom, , 12 samburi de nuca, , 1 varf de cutit sare., Pentru forma: 20 g unt, , 1 lingura faina, , 1 lingura zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Curatati dovleacul, indepartati semintele si taiati miezul cubulete de circa 3 cm. Puneti-l sa fiarba 15 minute pe aburi, zdrobiti-l cu furculita si lasati piureul sa se scurga intr-o strecuratoare cu gauri mici.
Ungeti cu unt o forma cu peretii detasabili, tineti-o 15 minute la frigider, presarati-o cu faina amestecata cu zahar si rasturnati-o ca sa cada excedentul.
Lasati untul sa se topeasca pe baia de apa. Amestecati piureul de dovleac cu telul sau cu mixerul si incorporati untul caldut, galbenusurile si romul, si la sfarsit coaja rasa de lamaie si faina, amestecand cu o spatula.
Bateti albusurile spuma cu sarea si cu zaharul, adaugat putin cate putin, si incorporati-le in compozitia de dovleac. Turnati-o apoi in forma si dati-o 50 de minute la cuptor.
Scoateti prajitura coapta din forma si, dupa ce s-a racit, decorati-o cu samburi de nuca si serviti-o - eventual - cu o crema sau cu inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dovleac si aroma de anason

Prajitura cu dovleac si aroma de anason

1.Se prepara blatul,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu dovleac(ludaie)

Prajitura cu dovleac(ludaie)

Intr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g dovleac
  • 1 lamaie
  • 6 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 200 g faina
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 2 linguri rom
  • 12 samburi de nuca
  • 1 varf de cutit sare.
  • Pentru forma: 20 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu crema de vanilie si fructe