autor:

Jessica_La

» » Prajituri

Prajitura de foi cu crema de ciocolata

Autor: Jessica_La (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jessica_La (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2012

Ingrediente
Pentru Foi:, 12 oua, 12 linguri de zahar, 12 linguri de faina, 2 lingura de esenta vanilie, , Pentru Crema:, 4 oua, 400 gr de zahar, 500 gr de margarina, 100 gr de cacao, 4 linguri de apa, , , Pentru Ciocolata deasupra:, , 400 gr de ciocolata topit, 200 gr de frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Foi

Separa albusurile de galbenusuri.Cu electric mixurul se bat Albusurile cu 6 linguri de zahar cand se face spuma. Cu galbenusurile pune restul de zahar si esenta de vanilie.Se unesc cele doua compozitii amestecand usor de jos in sus cu spatulă. Ia faina si cerne deasupra si se incorporeaza si ea tot cu miscari usoare.

Se intind doua foi pe tava uns si se coc la cuptor pina sa se devin o colare galben maro...intre ele se puna niste foi sa nu lipeasca cand sa termina..





Crema:



Intr-un castron, ouale, apa si zaharul se amesteca bine si se pun la fiert pe baie de apa. Se fierbe pana ce compozitia se ingroasa. Ca sa fiti siguri puteti face proba luand pe degete un pic de compozitie: daca sta pe deget compozitia inseamna ca e gata. Se indeparteaza de pe foc, adaugam cacao si amestecam bine si o lasam sa se racoreasca putin in frigider. Cu ajutorul unui mixer incepem sa o mixam adaugand putin cate putin margarina.

Indepartam hartia de pe foi si punem intre ele crema de cacao.

Cand este gata, se puna prajitura la rece pentru o ora. Intre timp pregatim glazura amestecand ciocolata cu frisca si untul pe foc pana ce capata o consistenta fluida ...dar fara sa ajuna sa fiarba. Dupa ce crema s-a intarit punem peste prajitura glazura de ciocolata. Se pune apoi in frigider pentru 20 de min.



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de foi cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Mod de preparare crema : Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam

43 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare

18 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru Foi:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 2 lingura de esenta vanilie
  • Pentru Crema:
  • 4 oua
  • 400 gr de zahar
  • 500 gr de margarina
  • 100 gr de cacao
  • 4 linguri de apa
  • Pentru Ciocolata deasupra:
  • 400 gr de ciocolata topit
  • 200 gr de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Jessica_La
Gauffre cu Prune

Gauffre cu Prune

intr-un castron mare se amesteca faina, zaharul, praful de copt, sarea si prunele. Intr-un alta castron

9 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura "Valurile Dunarii"