autor:

Jessica_La

» » Prajituri

Prajitura de foi cu crema de ciocolata

Autor: Jessica_La (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jessica_La (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2012

Ingrediente
Pentru Foi:, 12 oua, 12 linguri de zahar, 12 linguri de faina, 2 lingura de esenta vanilie, , Pentru Crema:, 4 oua, 400 gr de zahar, 500 gr de margarina, 100 gr de cacao, 4 linguri de apa, , , Pentru Ciocolata deasupra:, , 400 gr de ciocolata topit, 200 gr de frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Foi

Separa albusurile de galbenusuri.Cu electric mixurul se bat Albusurile cu 6 linguri de zahar cand se face spuma. Cu galbenusurile pune restul de zahar si esenta de vanilie.Se unesc cele doua compozitii amestecand usor de jos in sus cu spatulă. Ia faina si cerne deasupra si se incorporeaza si ea tot cu miscari usoare.

Se intind doua foi pe tava uns si se coc la cuptor pina sa se devin o colare galben maro...intre ele se puna niste foi sa nu lipeasca cand sa termina..





Crema:



Intr-un castron, ouale, apa si zaharul se amesteca bine si se pun la fiert pe baie de apa. Se fierbe pana ce compozitia se ingroasa. Ca sa fiti siguri puteti face proba luand pe degete un pic de compozitie: daca sta pe deget compozitia inseamna ca e gata. Se indeparteaza de pe foc, adaugam cacao si amestecam bine si o lasam sa se racoreasca putin in frigider. Cu ajutorul unui mixer incepem sa o mixam adaugand putin cate putin margarina.

Indepartam hartia de pe foi si punem intre ele crema de cacao.

Cand este gata, se puna prajitura la rece pentru o ora. Intre timp pregatim glazura amestecand ciocolata cu frisca si untul pe foc pana ce capata o consistenta fluida ...dar fara sa ajuna sa fiarba. Dupa ce crema s-a intarit punem peste prajitura glazura de ciocolata. Se pune apoi in frigider pentru 20 de min.



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de foi cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata

Mod de preparare crema : Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. Dam focul mai mic si adaugam

43 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri
Gogosi.

Gogosi.

Se face cald in bucatarie, aproximativ 26-30°C (80-85°F). Coca se lucreaza ca la cozonac. Se

9 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru Foi:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 2 lingura de esenta vanilie
  • Pentru Crema:
  • 4 oua
  • 400 gr de zahar
  • 500 gr de margarina
  • 100 gr de cacao
  • 4 linguri de apa
  • Pentru Ciocolata deasupra:
  • 400 gr de ciocolata topit
  • 200 gr de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Jessica_La
Gauffre cu Prune

Gauffre cu Prune

intr-un castron mare se amesteca faina, zaharul, praful de copt, sarea si prunele. Intr-un alta castron

9 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort aniversare