Foi
Separa albusurile de galbenusuri.Cu electric mixurul se bat Albusurile cu 6 linguri de zahar cand se face spuma. Cu galbenusurile pune restul de zahar si esenta de vanilie.Se unesc cele doua compozitii amestecand usor de jos in sus cu spatulă. Ia faina si cerne deasupra si se incorporeaza si ea tot cu miscari usoare.
Se intind doua foi pe tava uns si se coc la cuptor pina sa se devin o colare galben maro...intre ele se puna niste foi sa nu lipeasca cand sa termina..
Crema:
Intr-un castron, ouale, apa si zaharul se amesteca bine si se pun la fiert pe baie de apa. Se fierbe pana ce compozitia se ingroasa. Ca sa fiti siguri puteti face proba luand pe degete un pic de compozitie: daca sta pe deget compozitia inseamna ca e gata. Se indeparteaza de pe foc, adaugam cacao si amestecam bine si o lasam sa se racoreasca putin in frigider. Cu ajutorul unui mixer incepem sa o mixam adaugand putin cate putin margarina.
Indepartam hartia de pe foi si punem intre ele crema de cacao.
Cand este gata, se puna prajitura la rece pentru o ora. Intre timp pregatim glazura amestecand ciocolata cu frisca si untul pe foc pana ce capata o consistenta fluida ...dar fara sa ajuna sa fiarba. Dupa ce crema s-a intarit punem peste prajitura glazura de ciocolata. Se pune apoi in frigider pentru 20 de min.
POFTA BUNA!
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii