Prajitura de iarna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g smochine uscate
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g stafide
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 3 oua
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Punem pentru 10 min. stafidele in apa calduta (sau rom).
Taiem bucati mici smochinele si miezul de nuca (nu il macinam).
Topim untul la baie marina, incorporam apoi zaharul si batem bine cu mixerul. Adaugam faina in ploaie amestecand continuu, apoi ouale, laptele si praful de copt. Cand compozitia este omogena,punem smochinele,nucile si stafidele si amestecam bine.
Punem in tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina pentru cca. 40 min la 180 grade. Lasam la racit apoi taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise