PRAJITURA DE MERE CU BEZELE

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 70 gr zahar
  • 6 mere
  • 1 albus
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita rasa scortisoara
  • 30 g jelatina
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita unt p/u forma
  • 200 g bezele din comert

Mod de preparare

Se pune intr-o tava la copt merele,cand sunt gata se scot, se racesc, se curata de coaja si seminte, se paseaza miezul printr-o sita fina.Jelatina se pune la inmuiat in 150 ml apa rece, timp de 15 minute,apoi o dizolvi la bain-marie si o lasi la racit,fara sa se inchege.Albusul se bate spuma cu zaharul, apoi se amesteca usor cu pasta de mere,zeama de lamaie,scortisoara si jelatina.Intr-o forma unsa cu unt torni un sfert din crema, peste care asezi un sfert din bezele,apoi din nou crema si iar bezele, pana se termina.Dai prajitura la rece pentru 12 ore ,apoi o rastorni pe un platou, o imbraci cu frisca batuta spuma, o decorezi dupa dorinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise