Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara (nu se fierb). Se face un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si praful de copt. Merele se impart in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 (atentie ca jumatate nu va fi o cana si 1/2 pentru ca faina amestecandu-se cu grisul si zaharul nu mai este asa afanata), iar untul se imparte in 3. Se pune 1/3 din untul taiat cubulete intr-o tava (eu am facut in tava de jena cu dimensiunile de 28 x 28) apoi se toarna jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina (aprox o cana cu varf, sau o cana si 2-3 linguri) apoi se pun jumatate din mere, apoi restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din untul taiat cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de unt. Untul se distribuie peste tot in tava fara a se unge cu el tava. Deasupra se presara nuca pisata (jumate bucatele mici si cealalta parte macinata) din belsug. Puteti apasa putin peste nuca sa intre in aluat si sa nu se rumeneasca prea tare. Se da la cuptor la foc mediu cca 45-50 de minute.Se lasa sa se raceasca si se taie.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii