autor:

Raluca Buzoianu

» » Dulciuri diverse

Prajitura de mere cu glazura de ciocolata

Autor: Raluca Buzoianu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raluca Buzoianu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Ingrediente
Aluat:, - 2 kg mere, - 2 cani (ceai) zahar, - 2 cani (ceai) faina, - 4 oua, - 1 plic praf de copt, - 1/2 lingurite scortisoara, - esenta vanilie, - o lingurita de unt/margarina/ulei pentru a unge tava, Glazura:, - 4 linguri zahar, - 4 linguri cacao, - 2 linguri apa, - 100 g unt, - esenta rom, - 150 g nuca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Peste mère se adauga in ordine zaharul, ouale, faina, praful de copt stins cu cateva picaturi lamaie, scortisoara si esenta de vanilie.
Aluatul se toarna in tava ( de marimea celei clasice de la cuptor) unsa cu unt/margarina/ulei si se da la cuptor, intensitate medie. In functie de cuptor aluatul se coace in 30-35 minute.
Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca.
Separat se pune pe foc (mic) un vas de dimensiuni mai mici, preferabil antiaderent, in care se pun zaharul si cacao. Cand incep sa se topeasca, se adauga cele 2 linguri de apa amaestecand cu grija, apoi untul si romul.
Dupa cateva clocote se stinge focul.
Glazura de ciocolata fierbinte se toarna peste aluatul cu mere racit in prealabil.
Peste glazura se pune nuca macinata.
Prajitura se serveste rece- ideal dupa ce a stat cateva ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de mere cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Am lasat ingredientele sa fie la temperatura camerei. Am pus in blender ouale, zaharul brun, zaharul

19 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars, dupa mine, cred ca e unul dintre cele mai rapide deserturi, iar de savoare nu

8 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 2 kg mere
  • - 2 cani (ceai) zahar
  • - 2 cani (ceai) faina
  • - 4 oua
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 lingurite scortisoara
  • - esenta vanilie
  • - o lingurita de unt/margarina/ulei pentru a unge tava
  • Glazura:
  • - 4 linguri zahar
  • - 4 linguri cacao
  • - 2 linguri apa
  • - 100 g unt
  • - esenta rom
  • - 150 g nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Raluca Buzoianu
Salata andive cu branza si prosciutto

Salata andive cu branza si prosciutto

Se taie andivele bucati de aproximativ 2 cm. Se taie sunca fasii subtiri si braza cubulete. Se face

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate diverse
Pui cu sos dulce acrisor

Pui cu sos dulce acrisor

- se taie fileul de pui bucatele de 5 cm, se sareaza si pipereaza dupa gust - se bat ouale - bucatile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu cascaval