Ingrediente
Unitatea de masura: 1 cana de 150-200ml (cana normala de ceai/cafea), 1 kg mere, 3 oua, 1 cana lapte, 1/2 cana ulei, 1 cana zahar pt aluat, 1/2 cana zahar pt mere caramelizate, 1 pliculet praf de copt, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita de scortisoara, faina alba cat cuprinde, Unt/margarina/ulei pt uns tava sau hartie de copt, Optional: cardamon (1 lingurita), cuisoare (1 lingurita), stafide -> se adauga cu merele in tigaie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
3 voturi
Mod de preparare
Observatie: Ordinea amestecarii ingredientelor este importanta, nu le schimbati!
Acum sa trecem la treaba :)
Merele se rad (sau se taie buculete, dupa preferinte), se calesc cu zahar si scortisoara. Se pun la racit.
Se bat oale cu zahar si uleiul. Se adauga laptele, praful de copt, zaharul vanilat si faina, in ordinea asta. Fiecare ingredient se adauga, se amesteca si abia dupa aia adaugati urmatorul ingredient.
Se adauga faina cate o lingura pana se obtine o masa gen smantana grasa.
Se unge tava cu unt/margarina, se adauga merele si aluatul in tava si se baga la cuptor aproximativ 40 minute la temperatura medie.
Pofta buna!