autor:

Mysty

» » Prajituri

Prajitura de mere usoara

Autor: Mysty (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mysty (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
Unitatea de masura: 1 cana de 150-200ml (cana normala de ceai/cafea), 1 kg mere, 3 oua, 1 cana lapte, 1/2 cana ulei, 1 cana zahar pt aluat, 1/2 cana zahar pt mere caramelizate, 1 pliculet praf de copt, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita de scortisoara, faina alba cat cuprinde, Unt/margarina/ulei pt uns tava sau hartie de copt, Optional: cardamon (1 lingurita), cuisoare (1 lingurita), stafide -> se adauga cu merele in tigaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Am aceasta reteta de la o cunostinta, nu ii cunosc originile, dar e cea mai usoara si buna din cate am incercat.

Observatie: Ordinea amestecarii ingredientelor este importanta, nu le schimbati!

Acum sa trecem la treaba :)

Merele se rad (sau se taie buculete, dupa preferinte), se calesc cu zahar si scortisoara. Se pun la racit.

Se bat oale cu zahar si uleiul. Se adauga laptele, praful de copt, zaharul vanilat si faina, in ordinea asta. Fiecare ingredient se adauga, se amesteca si abia dupa aia adaugati urmatorul ingredient.
Se adauga faina cate o lingura pana se obtine o masa gen smantana grasa.
Se unge tava cu unt/margarina, se adauga merele si aluatul in tava si se baga la cuptor aproximativ 40 minute la temperatura medie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de mere usoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura fina cu capsuni

Prajitura fina cu capsuni

1.Se prepara blatul din 5 albusuri batute spuma cu un praf de sare si zaharul,apoi se adauga galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura chinezoaica

Prajitura chinezoaica

Albusurile batute spuma cu putina sare,zahar,margarina la temperatura camerei iar la final se adauga

2 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Unitatea de masura: 1 cana de 150-200ml (cana normala de ceai/cafea)
  • 1 kg mere
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar pt aluat
  • 1/2 cana zahar pt mere caramelizate
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • faina alba cat cuprinde
  • Unt/margarina/ulei pt uns tava sau hartie de copt
  • Optional: cardamon (1 lingurita)
  • cuisoare (1 lingurita)
  • stafide -> se adauga cu merele in tigaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală