autor:

mihai

» » Prajituri

Prajitura de morcov cu crema custard

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Ingrediente
6 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 morcovi mari, 100g coarja maruntita de portocala cristalizata, 150g stafide, 1 litru crema(vanile) de tip "custard", unt si faina pentru tapetat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute.
Adaugam faina, bicarbonatul, zaharul si amestecam bine. Adaugam stafidele, coarja de portocala si morcovii rasi pe razatoarea fina dupa care amestecam bine.
Punem compozitia intr-o forma unsa cu unt si faina si introducem in cuptorul preincalzit la temperatura 180 grade timp de 35-40min.(verificam cu o scobitoare).
Scoatem din cuptor si cand sa racit se scoate prajitura din forma.
Inainte de servire se incalzeste crema "custard" si se pune pe o felie de prajitura.
Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de morcov cu crema custard" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Izvor de ciocolata

Izvor de ciocolata

Topiti ciocolata impreuna cu untul la foc mic, la bain-marie amestecand continuu.Dupa topirea ciocolatei

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri
Tort cu branza si frisca

Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175 C ptr. ventilatie, sau 200 C la normal. 2. Acoperim fundul formei

37 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mic Miti , 02 august 2014

    Ce e crema asta custard ???

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Experimentati ca e foarte buna. Va multumesc!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Foarte apetisanta!***** Si la noi e foarte populara crema custard...la fav!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 08 iunie 2011

      Apetisanta!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

      Absolut delicios!!! am vãzut crema " custard" in magazine, acum e timpul sã experimentez. Pare usor de fãcut deci, la treabã:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 morcovi mari
  • 100g coarja maruntita de portocala cristalizata
  • 150g stafide
  • 1 litru crema(vanile) de tip "custard"
  • unt si faina pentru tapetat.

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

mihai (Chef de cuisine)

Experimentati ca e foarte buna. Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura caramel