autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura de ocazie

Autor: Sergiu - Florin Munteanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sergiu - Florin Munteanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2008

Ingrediente
3 cani(250g) faina, 1 varf de cutit de sare, 2 plicuri de praf de copt, 1 cana cu varf de zahar, 4 - 5 linguri de cacao, 3 sferturi de cana cu ulei, 1.5 - 2 cani cu apa, 60g stafide/nuci/alune (dupa preferinte), - mirodenii, - esenta de rom, 50g margarina / unt, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se adauga toate ingredientele in ordinea afisata. Se amesteca praful de copt cu faina si sare;apoi se adauga: zaharul, cacao, mirodenii, stafide, esenta de rom. In alt vas mai mic se amesteca uleiul cu apa care se adauga peste celelalte ingrediente si se amesteca pana la omogenizare completa si se formeaza un aluat ca cel de tort. Se unge o tava cu unt / margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se lasa in cuptor 30 de minute obligatoriu apoi se poate verifica cu un betisor. Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ocazie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini chec cu afine

Mini chec cu afine

Pentru prepararea blatului se separă ouăle; cu ajutorul robotului de bucătărie se freacă gălbenuşurile

8 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul. Punem

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

    O reteta interesanta sunt curioasa sa vad daca iese ceva.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 3 cani(250g) faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 1 cana cu varf de zahar
  • 4 - 5 linguri de cacao
  • 3 sferturi de cana cu ulei
  • 1.5 - 2 cani cu apa
  • 60g stafide/nuci/alune (dupa preferinte)
  • - mirodenii
  • - esenta de rom
  • 50g margarina / unt

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

O reteta interesanta sunt curioasa sa vad daca iese ceva.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Grizulina