autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura de ocazie

Autor: Sergiu - Florin Munteanu (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sergiu - Florin Munteanu (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2008

Ingrediente
3 cani(250g) faina, 1 varf de cutit de sare, 2 plicuri de praf de copt, 1 cana cu varf de zahar, 4 - 5 linguri de cacao, 3 sferturi de cana cu ulei, 1.5 - 2 cani cu apa, 60g stafide/nuci/alune (dupa preferinte), - mirodenii, - esenta de rom, 50g margarina / unt, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se adauga toate ingredientele in ordinea afisata. Se amesteca praful de copt cu faina si sare;apoi se adauga: zaharul, cacao, mirodenii, stafide, esenta de rom. In alt vas mai mic se amesteca uleiul cu apa care se adauga peste celelalte ingrediente si se amesteca pana la omogenizare completa si se formeaza un aluat ca cel de tort. Se unge o tava cu unt / margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se lasa in cuptor 30 de minute obligatoriu apoi se poate verifica cu un betisor. Pofta Buna!



































































Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ocazie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Trandafiri cu mar

Trandafiri cu mar

Merele se spala, se curata de samburi și se dau pe răzătoare ptr a obține feliute subțiri. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

1.Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și făina. Se omogenizează și se toarnă în

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

    O reteta interesanta sunt curioasa sa vad daca iese ceva.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 3 cani(250g) faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 1 cana cu varf de zahar
  • 4 - 5 linguri de cacao
  • 3 sferturi de cana cu ulei
  • 1.5 - 2 cani cu apa
  • 60g stafide/nuci/alune (dupa preferinte)
  • - mirodenii
  • - esenta de rom
  • 50g margarina / unt

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

O reteta interesanta sunt curioasa sa vad daca iese ceva.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide