autor:

» » Prajituri

Prajitura de ocazie

Autor: Sergiu - Florin Munteanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sergiu - Florin Munteanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2008

Ingrediente
3 cani(250g) faina, 1 varf de cutit de sare, 2 plicuri de praf de copt, 1 cana cu varf de zahar, 4 - 5 linguri de cacao, 3 sferturi de cana cu ulei, 1.5 - 2 cani cu apa, 60g stafide/nuci/alune (dupa preferinte), - mirodenii, - esenta de rom, 50g margarina / unt, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se adauga toate ingredientele in ordinea afisata. Se amesteca praful de copt cu faina si sare;apoi se adauga: zaharul, cacao, mirodenii, stafide, esenta de rom. In alt vas mai mic se amesteca uleiul cu apa care se adauga peste celelalte ingrediente si se amesteca pana la omogenizare completa si se formeaza un aluat ca cel de tort. Se unge o tava cu unt / margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se lasa in cuptor 30 de minute obligatoriu apoi se poate verifica cu un betisor. Pofta Buna!



































































Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ocazie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 1 comentariu

  • Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

    O reteta interesanta sunt curioasa sa vad daca iese ceva.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 3 cani(250g) faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 1 cana cu varf de zahar
  • 4 - 5 linguri de cacao
  • 3 sferturi de cana cu ulei
  • 1.5 - 2 cani cu apa
  • 60g stafide/nuci/alune (dupa preferinte)
  • - mirodenii
  • - esenta de rom
  • 50g margarina / unt

Raporteaza reteta

Estera Flori (Chef de cuisine)

O reteta interesanta sunt curioasa sa vad daca iese ceva.

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta taraneasca