autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura de ocazie

Autor: Sergiu - Florin Munteanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sergiu - Florin Munteanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2008

Ingrediente
3 cani(250g) faina, 1 varf de cutit de sare, 2 plicuri de praf de copt, 1 cana cu varf de zahar, 4 - 5 linguri de cacao, 3 sferturi de cana cu ulei, 1.5 - 2 cani cu apa, 60g stafide/nuci/alune (dupa preferinte), - mirodenii, - esenta de rom, 50g margarina / unt, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se adauga toate ingredientele in ordinea afisata. Se amesteca praful de copt cu faina si sare;apoi se adauga: zaharul, cacao, mirodenii, stafide, esenta de rom. In alt vas mai mic se amesteca uleiul cu apa care se adauga peste celelalte ingrediente si se amesteca pana la omogenizare completa si se formeaza un aluat ca cel de tort. Se unge o tava cu unt / margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se lasa in cuptor 30 de minute obligatoriu apoi se poate verifica cu un betisor. Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ocazie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake cu gem de capsuni

Cheesecake cu gem de capsuni

Pentru baza: sfaramam cat mai fin biscuitii, topim untul si amestecam cu biscuitii sfaramati. Aceasta

22 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Tarta rapida

Tarta rapida

Se unge fundul vasului cu unt. Se asaza feliute de mere, se bat ouale cu zaharul, miroase, se adauga

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

    O reteta interesanta sunt curioasa sa vad daca iese ceva.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 3 cani(250g) faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 1 cana cu varf de zahar
  • 4 - 5 linguri de cacao
  • 3 sferturi de cana cu ulei
  • 1.5 - 2 cani cu apa
  • 60g stafide/nuci/alune (dupa preferinte)
  • - mirodenii
  • - esenta de rom
  • 50g margarina / unt

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

O reteta interesanta sunt curioasa sa vad daca iese ceva.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada din ficatei de pui si paine