autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura de ocazie

Autor: Sergiu - Florin Munteanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sergiu - Florin Munteanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2008

Ingrediente
3 cani(250g) faina, 1 varf de cutit de sare, 2 plicuri de praf de copt, 1 cana cu varf de zahar, 4 - 5 linguri de cacao, 3 sferturi de cana cu ulei, 1.5 - 2 cani cu apa, 60g stafide/nuci/alune (dupa preferinte), - mirodenii, - esenta de rom, 50g margarina / unt, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se adauga toate ingredientele in ordinea afisata. Se amesteca praful de copt cu faina si sare;apoi se adauga: zaharul, cacao, mirodenii, stafide, esenta de rom. In alt vas mai mic se amesteca uleiul cu apa care se adauga peste celelalte ingrediente si se amesteca pana la omogenizare completa si se formeaza un aluat ca cel de tort. Se unge o tava cu unt / margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se lasa in cuptor 30 de minute obligatoriu apoi se poate verifica cu un betisor. Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ocazie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Basbousa

Basbousa

1.Intr-un castron amestecam cocos, faina, lapte praf, grisul si praful de copt. 2.Adaugam peste

5 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Cozonac traditional de Craciun

Cozonac traditional de Craciun

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil

10 voturi    3 comentarii
2h 5 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

    O reteta interesanta sunt curioasa sa vad daca iese ceva.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 3 cani(250g) faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 1 cana cu varf de zahar
  • 4 - 5 linguri de cacao
  • 3 sferturi de cana cu ulei
  • 1.5 - 2 cani cu apa
  • 60g stafide/nuci/alune (dupa preferinte)
  • - mirodenii
  • - esenta de rom
  • 50g margarina / unt

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

O reteta interesanta sunt curioasa sa vad daca iese ceva.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise