autor:

Radian Catalina Alexandra

» » Retete de post

Prajitura de post

Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
1 cana de morcov ras, pe razatoarea fina, 1 cana de zahar tos, 1 cana de ulei, 1 si 1/2 cana de faina, coaja rasa de la o lamaie, 1 vf de cutit de scortisoara, vanilie, gem acrisor de: coacaze, afine, visine

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare


Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, adăugându-le pe rând, amestecându-le de preferinţă, cu mâna.



Aluatul care rezultă trebuie să fie de consistenţa plastilinei, să se dezlipească uşor de pe mână,şi (sau) planşetă.



Aluatul omogenizat bine are un aspect lucios, compact.



Presărăm făină pe suprafaţa de lucru, întindem aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie groasă cam de 0,5 cm grosime,care se taie in 2 părţi egale.



În tava unsă cu ulei,se aşează o parte din foaia de aluat, care se unge cu gem.



Deasupra se aseaza cealalta foaie de aluat, şi se pune in cuptorul incins în prealabil.



Se coace la foc potrivit 1 oră.



Pofta Buna, si Post usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura de post cu gem de caise

Prajitura de post cu gem de caise

Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere de post

Prajitura cu mere de post

Aluatul se prepara amestecand bine faina,margarina,zaharul,vanilia,esenta de rom si biscuitii faramitati. Intr-o

27 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana de morcov ras
  • pe razatoarea fina
  • 1 cana de zahar tos
  • 1 cana de ulei
  • 1 si 1/2 cana de faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 vf de cutit de scortisoara
  • vanilie
  • gem acrisor de: coacaze
  • afine
  • visine

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Retete

din Retete de post

Cornulete cu Nutella Cornulete cu Nutella

Amestecam intai ingredientele lichide si apoi le adaugam pe cele uscate. Faina o adaugam treptat pana obtinem un aluat elastic care

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Piure de spanac