autor:

Radian Catalina Alexandra

» » Retete de post

Prajitura de post

Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
1 cana de morcov ras, pe razatoarea fina, 1 cana de zahar tos, 1 cana de ulei, 1 si 1/2 cana de faina, coaja rasa de la o lamaie, 1 vf de cutit de scortisoara, vanilie, gem acrisor de: coacaze, afine, visine

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare


Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, adăugându-le pe rând, amestecându-le de preferinţă, cu mâna.



Aluatul care rezultă trebuie să fie de consistenţa plastilinei, să se dezlipească uşor de pe mână,şi (sau) planşetă.



Aluatul omogenizat bine are un aspect lucios, compact.



Presărăm făină pe suprafaţa de lucru, întindem aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie groasă cam de 0,5 cm grosime,care se taie in 2 părţi egale.



În tava unsă cu ulei,se aşează o parte din foaia de aluat, care se unge cu gem.



Deasupra se aseaza cealalta foaie de aluat, şi se pune in cuptorul incins în prealabil.



Se coace la foc potrivit 1 oră.



Pofta Buna, si Post usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu banane si ciocolata (de post)

Prajitura cu banane si ciocolata (de post)

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius. 2. Topim ciocolata pe bain marie. 3. Cu ajutorul

17 voturi    8 comentarii
40 min
Retete de post
Prajitura de post cu visine si capsune

Prajitura de post cu visine si capsune

Am pus la o parte cateva visine si capsune, restul ingredientelor le-am amestecat intr-un castron. Am

10 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana de morcov ras
  • pe razatoarea fina
  • 1 cana de zahar tos
  • 1 cana de ulei
  • 1 si 1/2 cana de faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 vf de cutit de scortisoara
  • vanilie
  • gem acrisor de: coacaze
  • afine
  • visine

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Prajitura cu mere