Blatul:
Incorprez zaharul, nuca, mierea,bicarbonatul, uleiul, esenta, faina, Coca-Cola sau Fanta. Asez compozitia in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Dau la cuptorul incins pentru 15-20 minute, in functie de cuptor.
Crema:
Caramelizez zaharul, adaug apa, las sa se dizolve, adaug nucile, nessul si margarina. Amestec din cand in cand pana se raceste. Intind crema peste blatul racit.
Glazura:
Se fierb 6 linguri apa si 50 g margarina, cand da in clocot se toarna peste zaharul amestecat cu aromele si cacao.
Se presara cu nuca de cocos sau ciocolata de post data pe razatoare.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii