autor:

Radian Catalina Alexandra

» » Retete de post

Prajitura de post

Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
1 cană zahăr, 1 cană ulei, 2 şi 1/2 căni de făină, 1/2 cană apă, 1 praf de sare, coaja rasă de la o lămâie, un vârf de cuţit scorţişoară, vanilie, zahăr pudră vanilat, pt. pudrat deasupra, gem acrişor de: afine, coacăze, vişine, etc.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, adăugându-le pe rând, amestecându-le de preferinţă, cu mâna.

Aluatul care rezultă trebuie să fie de consistenţa plastilinei, să se dezlipească uşor de pe mână,şi (sau) planşetă.

Aluatul omogenizat bine are un aspect lucios, compact.

Presărăm făină pe suprafaţa de lucru, întindem aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie groasă cam de 1 cm grosime,care se taie in 2 părţi egale.

În tava unsă cu ulei,se aşează o parte din foaia de aluat, care se unge cu gem.

Deasupra se aseaza cealalta foaie de aluat, şi se pune in cuptorul incins în prealabil.

Se coace la foc potrivit 1 oră.

Se pudrează caldă.



Poftă bună şi post uşor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu mere fara aluat - De post

Prajitura cu mere fara aluat - De post

Merele se curata si se dau pe razatoare ,apoi se amesteca cu zaharul vanilat si cu scortisoara. Se

78 voturi    23 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Dupa corecturile facute merita incercata !

  • Fara foto

    Catalina , 25 noiembrie 2009

    Multumesc pentru intrebare. Desi am raportat reteta, corectura nu s-a postat! In primul rand lipseste ingredientul principal: o cana de morcov ras pe razatoarea fina. Deasemenea, trebuie modificata cantit de faina, adica 1 cana si jumatate. Coca rezultata din amestecul morcovului ras cu celelalte ingrediente, are consist plastilinei etc...Categoric, nu trebuie praf de copt! Nimic din toate cele ce se folosesc ca stimulatori de coacere! Regret ca reteta nu a aparut asa cum am scris-o eu, dar va garantez ca este foarte gustoasa.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Cred ca ai uitat praful de copt din compozitie, sau bicarbonat, sau drojdie ? Tu ce pui?

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 2 şi 1/2 căni de făină
  • 1/2 cană apă
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un vârf de cuţit scorţişoară
  • vanilie
  • zahăr pudră vanilat
  • pt. pudrat deasupra
  • gem acrişor de: afine
  • coacăze
  • vişine
  • etc.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Dupa corecturile facute merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Pizza de post