Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, adăugându-le pe rând, amestecându-le de preferinţă, cu mâna.
Aluatul care rezultă trebuie să fie de consistenţa plastilinei, să se dezlipească uşor de pe mână,şi (sau) planşetă.
Aluatul omogenizat bine are un aspect lucios, compact.
Presărăm făină pe suprafaţa de lucru, întindem aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie groasă cam de 1 cm grosime,care se taie in 2 părţi egale.
În tava unsă cu ulei,se aşează o parte din foaia de aluat, care se unge cu gem.
Deasupra se aseaza cealalta foaie de aluat, şi se pune in cuptorul incins în prealabil.
Se coace la foc potrivit 1 oră.
Se pudrează caldă.
Poftă bună şi post uşor!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieIncearca aceasta reteta de legume cu sos de rosii la cuptor – un preparat sanatos, usor de facut, cu ingrediente simple si...
Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaReteta de salata de vinete cu maioneza. Salata de vinete cu maioneza reteta simpla si delicioasa. Cum se face salata de...
Salata de vinete cu maionezaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii