autor:

Radian Catalina Alexandra

» » Retete de post

Prajitura de post

Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
1 cană zahăr, 1 cană ulei, 2 şi 1/2 căni de făină, 1/2 cană apă, 1 praf de sare, coaja rasă de la o lămâie, un vârf de cuţit scorţişoară, vanilie, zahăr pudră vanilat, pt. pudrat deasupra, gem acrişor de: afine, coacăze, vişine, etc.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, adăugându-le pe rând, amestecându-le de preferinţă, cu mâna.
Aluatul care rezultă trebuie să fie de consistenţa plastilinei, să se dezlipească uşor de pe mână,şi (sau) planşetă.
Aluatul omogenizat bine are un aspect lucios, compact.
Presărăm făină pe suprafaţa de lucru, întindem aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie groasă cam de 1 cm grosime,care se taie in 2 părţi egale.
În tava unsă cu ulei,se aşează o parte din foaia de aluat, care se unge cu gem.
Deasupra se aseaza cealalta foaie de aluat, şi se pune in cuptorul incins în prealabil.
Se coace la foc potrivit 1 oră.
Se pudrează caldă.

Poftă bună şi post uşor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura de post cu gem de caise

Prajitura de post cu gem de caise

Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere de post

Prajitura cu mere de post

Aluatul se prepara amestecand bine faina,margarina,zaharul,vanilia,esenta de rom si biscuitii faramitati. Intr-o

27 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Retete de post

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Dupa corecturile facute merita incercata !

  • Catalina , 25 noiembrie 2009

    Multumesc pentru intrebare. Desi am raportat reteta, corectura nu s-a postat! In primul rand lipseste ingredientul principal: o cana de morcov ras pe razatoarea fina. Deasemenea, trebuie modificata cantit de faina, adica 1 cana si jumatate. Coca rezultata din amestecul morcovului ras cu celelalte ingrediente, are consist plastilinei etc...Categoric, nu trebuie praf de copt! Nimic din toate cele ce se folosesc ca stimulatori de coacere! Regret ca reteta nu a aparut asa cum am scris-o eu, dar va garantez ca este foarte gustoasa.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Cred ca ai uitat praful de copt din compozitie, sau bicarbonat, sau drojdie ? Tu ce pui?

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 2 şi 1/2 căni de făină
  • 1/2 cană apă
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un vârf de cuţit scorţişoară
  • vanilie
  • zahăr pudră vanilat
  • pt. pudrat deasupra
  • gem acrişor de: afine
  • coacăze
  • vişine
  • etc.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Dupa corecturile facute merita incercata !

Retete

din Retete de post

Chiftele de post din linte rosie si sfecla Chiftele de post din linte rosie si sfecla

In oala robotului se pun boabele de linte, ceapa, ardeiul iute, sfecla, usturoiul si se actioneaza pana totul se transforma intr-o compozitie.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Chec vegan Chec vegan

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade C si se pregateste o tava de chec cu hartie de copt. Intr-un bol se bate spuma piureul de mere

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Varza dulce la cuptor-de post