Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, adăugându-le pe rând, amestecându-le de preferinţă, cu mâna.
Aluatul care rezultă trebuie să fie de consistenţa plastilinei, să se dezlipească uşor de pe mână,şi (sau) planşetă.
Aluatul omogenizat bine are un aspect lucios, compact.
Presărăm făină pe suprafaţa de lucru, întindem aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie groasă cam de 1 cm grosime,care se taie in 2 părţi egale.
În tava unsă cu ulei,se aşează o parte din foaia de aluat, care se unge cu gem.
Deasupra se aseaza cealalta foaie de aluat, şi se pune in cuptorul incins în prealabil.
Se coace la foc potrivit 1 oră.
Se pudrează caldă.
Poftă bună şi post uşor!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii