autor:

Radian Catalina Alexandra

» » Retete de post

Prajitura de post

Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
1 cană zahăr, 1 cană ulei, 2 şi 1/2 căni de făină, 1/2 cană apă, 1 praf de sare, coaja rasă de la o lămâie, un vârf de cuţit scorţişoară, vanilie, zahăr pudră vanilat, pt. pudrat deasupra, gem acrişor de: afine, coacăze, vişine, etc.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, adăugându-le pe rând, amestecându-le de preferinţă, cu mâna.

Aluatul care rezultă trebuie să fie de consistenţa plastilinei, să se dezlipească uşor de pe mână,şi (sau) planşetă.

Aluatul omogenizat bine are un aspect lucios, compact.

Presărăm făină pe suprafaţa de lucru, întindem aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie groasă cam de 1 cm grosime,care se taie in 2 părţi egale.

În tava unsă cu ulei,se aşează o parte din foaia de aluat, care se unge cu gem.

Deasupra se aseaza cealalta foaie de aluat, şi se pune in cuptorul incins în prealabil.

Se coace la foc potrivit 1 oră.

Se pudrează caldă.



Poftă bună şi post uşor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu gem [de post]

Prajitura cu gem [de post]

Amesteca toate ingredientele, mai putin gemul, pana se formeaza o compozitie omogena . Adauga gemul

24 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si ciocolata de post

Prajitura cu biscuiti si ciocolata de post

Prea multa munca nu este cu dulcele asta. In primul rand trebuie sa rupem biscuiti in bucatele mai

22 voturi    5 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Dupa corecturile facute merita incercata !

  • Fara foto

    Catalina , 25 noiembrie 2009

    Multumesc pentru intrebare. Desi am raportat reteta, corectura nu s-a postat! In primul rand lipseste ingredientul principal: o cana de morcov ras pe razatoarea fina. Deasemenea, trebuie modificata cantit de faina, adica 1 cana si jumatate. Coca rezultata din amestecul morcovului ras cu celelalte ingrediente, are consist plastilinei etc...Categoric, nu trebuie praf de copt! Nimic din toate cele ce se folosesc ca stimulatori de coacere! Regret ca reteta nu a aparut asa cum am scris-o eu, dar va garantez ca este foarte gustoasa.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Cred ca ai uitat praful de copt din compozitie, sau bicarbonat, sau drojdie ? Tu ce pui?

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 2 şi 1/2 căni de făină
  • 1/2 cană apă
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un vârf de cuţit scorţişoară
  • vanilie
  • zahăr pudră vanilat
  • pt. pudrat deasupra
  • gem acrişor de: afine
  • coacăze
  • vişine
  • etc.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Dupa corecturile facute merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Rulada de ciuperci cu hrisca (de post)