autor:

Ciocan_Ani

» » Dulciuri diverse

Prajitura de post cu gem de caise

Autor: Ciocan_Ani (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ciocan_Ani (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2013

Ingrediente
- 12 linguri zahar, - o lingura miere, - 12 linguri ulei, - 20 linguri apa, - o lingurita ammoniac stins cu o lingura de otet din mere, - 3 linguri pasta de rosii care se dizolva cu apa, - esenta de vanilie, -coaja de lamaie rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile nu trebuie sa fie lasate foarte mult sa se coaca; trebuie sa prinda o culoare usor rosiatic-maronie si se desfac imediat de pe dosul tavii.



CREMA:

- in 2 cani de apa se fierb 12-13 linguri gris impreuna cu zeama de la o lamaie (chiar o lamaie si jumatate).

Separat, se freaca un pachet de margarina cu 320 grame zahar pudra pana se face pasta (de preferat cu mixerul). Cand grisul se raceste bine de tot se pune cate o lingura in crema de margarina si se amesteca tot cu mixerul. Apoi compozitia se da la frigider.

Se ia un borcan de gem de caise (sau de piersici dupa preferinta) si se amesteca cu o cana de nuca macinata (dar nu foarte marunta), 3-4 linguri de cacao si o sticluta esenta de rom si se da si ea la rece.



Preparare: foaie – crema – foaie – gem – foaie – crema – foaie.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilinat.



Se serveste dupa 2 zile, cand intra crema si gemul foarte bine intre foi.

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu magiun de prune si nuca

Cornulete cu magiun de prune si nuca

Intr-un castron cernem faina apoi adaugam untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Biscuiti scotieni

Biscuiti scotieni

Punem toate ingredientele in bol si amestecam bine cu mana. Daca aluatul nu se dezlipeste usor de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • - 12 linguri zahar
  • - o lingura miere
  • - 12 linguri ulei
  • - 20 linguri apa
  • - o lingurita ammoniac stins cu o lingura de otet din mere
  • - 3 linguri pasta de rosii care se dizolva cu apa
  • - esenta de vanilie
  • -coaja de lamaie rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Ciocan_Ani
Cozonac pufos

Cozonac pufos

Se pune drojdia intr-o cana cu 2 lingurite zahar, 1 lingura faina si 1 ceasca de lapte caldut. Cana

4 voturi    1 comentariu
5h
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca