autor:

LALY

» » Dulciuri diverse

Prajitura de toamna

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Ingrediente
600 gr faina, 300 gr zahar, 750 ml lapte, 150 gr unt, 3 oua, 1 esenta de lamaie, 1 plic praf de copt, 1 kg de prune

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol mai mare.Adaugam zaharul si amestecam bine.Topim untul si il turnam peste faina.Cu degetele amestecam bine pana vom obtine un aluat sfaramicios, din care vom pastra o cescuta.Peste aluatul ramas adaugam praful de copt,esenta, ouale,laptele si omogenizam bine.Spalam prunele si le desfacem in doua,apoi le punem la scurs.Tapetam o tava cu unt sau ulei si cu faina si turnam aluatul.Asezam prunele si presaram deasupra restul de aluat sfaramicios pe care l-am oprit.Introducem tava la cuptor la foc potrivit.Scoatem prajitura cand s-a rumenit frumos deasupra.Se taie dupa ce s-a racit complet.Pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu

1 vot    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura de toamna cu dovleac si gutui

Prajitura de toamna cu dovleac si gutui

Se maruntesc piscoturile si se amesteca bine cu miezul de nuca maruntit si margarina topita, apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 750 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg de prune

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

3 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

6 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu fragute si dulceata de mure la pahar