Autor:
LALY (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013
Ingrediente
600 gr faina, 300 gr zahar, 750 ml lapte, 150 gr unt, 3 oua, 1 esenta de lamaie, 1 plic praf de copt, 1 kg de prune
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Punem faina intr-un bol mai mare.Adaugam zaharul si amestecam bine.Topim untul si il turnam peste faina.Cu degetele amestecam bine pana vom obtine un aluat sfaramicios, din care vom pastra o cescuta.Peste aluatul ramas adaugam praful de copt,esenta, ouale,laptele si omogenizam bine.Spalam prunele si le desfacem in doua,apoi le punem la scurs.Tapetam o tava cu unt sau ulei si cu faina si turnam aluatul.Asezam prunele si presaram deasupra restul de aluat sfaramicios pe care l-am oprit.Introducem tava la cuptor la foc potrivit.Scoatem prajitura cand s-a rumenit frumos deasupra.Se taie dupa ce s-a racit complet.Pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de toamna" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pornim cuptorul la treapta medie.
Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu
Se maruntesc piscoturile si se amesteca bine cu miezul de nuca maruntit si margarina topita, apoi
0 voturi
0 comentarii
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate