1. Visinile fara samburi se dau cu putin zahar si se dau la frigider.
2. Galbenusurile se bat cu cele 3 linguri de zahar pana cand se topeste zaharul, dupa care se adauga mascarponele si se amesteca cu mixerul pana la omogenizare.
3. Smantana se bate cu intaritorul de frisca pana cand nu mai curge din vas.
4. Se amesteca smantana cu mascarponele pana la omogenizar si se da la frigider.
5. Piscoturile inmuiate in cafea cu disarono, se vor aseza in 3 straturi pe un platou, iar intre straturi se va se va pune crema.
6. Peste ultimul strat de piscoturi se vor pune visinele, peste care se va pune crema de mascarpone care a mai ramas.
7. Ciocolata menaj se va topi la bain marie impreuna cu laptele si daca doriti puteti sa aromati ciocolata cu esenta de rom, sau chiar rom sau chiar coniac. Dupa ce se raceste se pune peste prajitura cu o lingura, pt a lasa un model dupa cum va doriti.
Aceasta prajitura are la baza reteta de mascarpone, dar e si mai gustuoasa, cel putin pt gustul meu.
Timp de stat la rece cel putin 6 ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii