autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Dulciuri diverse

Prajitura Delad

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2011

Ingrediente
Prajitura delad (am scis cu litera mica din pricina programului)!!! (adica à la moi), Ingrediente : pentru blat : 6 oua, 100 g zahar, 1 lingurita scortisoara, 1 lingura ulei arahide, 6 linguri faina, ½ praf de copt, 2 linguri cacao, esenta de rom., Pentru crema 1: 100 gr branza „Mascarpone”, 100 ml frisca lichida, 3 linguri dulceata de cirese, esenta migdale., Pentru crema 2: 75 gr lapte condensat, 50 gr unt la temperatura camerei, esenta migdale, 100 gr nuca de cocos., Pentru sirop: 1 pahar lapte, 1 lingurita scortisoara, 1 lingura miere, 1 lingura lichior de cirese sau esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se bat cu uleiul pana la consistenta unei maioneze.
Se toarna totul peste albusul batut. .Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pina la omogenizare. Se adauga cacoa, scortisoara si esenta de rom. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu putin ulei si hartie de copt, si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la 180° C. Cand este copt, se lasa sa se raceasca bine pe un gratar.
Se prepara cremele. Crema 1: se bate bine frisca lichida, se amesteca cu branza mascarpone si ea batuta separat. Se adauga dulceata si esenta si se mixeaza impreuna 1-2 minute. Se da un pic la frigider. Crema 2: se mixeaza untul se amesteca cu laptele condensat, esenta de migdale si nuca de cocos. Se mixeaza impreuna 2 minute. Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se pune prima crema. Se unesc cele doua blaturi, iar deasupra se pune cea de a doua crema. Se presara apoi nuca de cocos. Se da la rece minimum 2 ore. Se taie. Am ornat cu fluturasi din fondant marshmallow.

Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delad" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu cirese si cacao

Tarta cu cirese si cacao

Fiindca am cumparat pentru tortul aniversar mai multe cirese decat era cazul, am ramas cu un surplus

19 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure

Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile cu îndulcitor (după gustul fiecăruia),

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    dupa dulciuri mor...numai cand le vad..:)) ce delicioasa e!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Prajitura delad (am scis cu litera mica din pricina programului)!!! (adica à la moi)
  • Ingrediente : pentru blat : 6 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura ulei arahide
  • 6 linguri faina
  • ½ praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom.
  • Pentru crema 1: 100 gr branza „Mascarpone”
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri dulceata de cirese
  • esenta migdale.
  • Pentru crema 2: 75 gr lapte condensat
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • esenta migdale
  • 100 gr nuca de cocos.
  • Pentru sirop: 1 pahar lapte
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura lichior de cirese sau esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

dupa dulciuri mor...numai cand le vad..:)) ce delicioasa e!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cornulete de vanilie