Blatul: se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se bat cu uleiul pana la consistenta unei maioneze.
Se toarna totul peste albusul batut. .Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pina la omogenizare. Se adauga cacoa, scortisoara si esenta de rom. Se amesteca bine cu o lingura de lemn, se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu putin ulei si hartie de copt, si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la 180° C. Cand este copt, se lasa sa se raceasca bine pe un gratar.
Se prepara cremele. Crema 1: se bate bine frisca lichida, se amesteca cu branza mascarpone si ea batuta separat. Se adauga dulceata si esenta si se mixeaza impreuna 1-2 minute. Se da un pic la frigider. Crema 2: se mixeaza untul se amesteca cu laptele condensat, esenta de migdale si nuca de cocos. Se mixeaza impreuna 2 minute. Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se pune prima crema. Se unesc cele doua blaturi, iar deasupra se pune cea de a doua crema. Se presara apoi nuca de cocos. Se da la rece minimum 2 ore. Se taie. Am ornat cu fluturasi din fondant marshmallow.
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii