autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Delia

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
600 g faina, 550g zahar (200g zahar pudra pt. aluat, 150g zahar pudra pt. crema, 200g zahar tos pt. spuma), 4 oua, 1 pachet margarina pt aluat, 1/2 pachet unt (pt. crema), 2 borcane gem de maciese, 1 sticluta esenta de rom, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, 1 lingura cacao, lapte daca e nevoie (la aluat)

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins cu lamaie si framantam. Daca e prea tare se pune putin lapte.
Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem pe dosul tavii, le intepam din loc in loc cu un cutit sau cu furculita pt. a nu prinde aer sub foaie, si se da la cuptor aproximativ 10 min.
Crema:
Una din foi se faramiteaza, se stropeste cu esenta de rom.
Se freaca untul cu 150g zahar pudra, apoi adaugam 1 lingura de cacao si un borcan de gem, celalalt borcan cu gem se amesteca cu foaia faramitata, dupa care se amesteca toate si se toarne peste foaie pe care o insiropam putin cu apa si zahar, si deasupra punem a doua foaie.
Gazura:
Punem 4 albuse cu 200g zahar tos intr-o cratita pe care o punem la bain-marie si batem pina devine spuma tare ca pt. bezele si o turnam peste ultima foaie.
Se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 grame de zahar, 1 zahar vanilat.

22 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Eu nu mai pun zahar in crema. Folosesc gem de visine sau combinatie de 3 gemuri, dar sa nu lipseasca visinele. Se pot folosi visine de la aspirina, sau dulceata. Rad ciocolata peste bezea. Este forte buna prajitura.

  • Fara foto

    cristina , 17 octombrie 2008

    Prea dulce!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 550g zahar (200g zahar pudra pt. aluat
  • 150g zahar pudra pt. crema
  • 200g zahar tos pt. spuma)
  • 4 oua
  • 1 pachet margarina pt aluat
  • 1/2 pachet unt (pt. crema)
  • 2 borcane gem de maciese
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
  • 1 lingura cacao
  • lapte daca e nevoie (la aluat)

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. dupa ce se raceste se adauga oule Se adauga

13 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac si nuca de cocos