autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Delia

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
600 g faina, 550g zahar (200g zahar pudra pt. aluat, 150g zahar pudra pt. crema, 200g zahar tos pt. spuma), 4 oua, 1 pachet margarina pt aluat, 1/2 pachet unt (pt. crema), 2 borcane gem de maciese, 1 sticluta esenta de rom, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, 1 lingura cacao, lapte daca e nevoie (la aluat)

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins cu lamaie si framantam. Daca e prea tare se pune putin lapte.
Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem pe dosul tavii, le intepam din loc in loc cu un cutit sau cu furculita pt. a nu prinde aer sub foaie, si se da la cuptor aproximativ 10 min.
Crema:
Una din foi se faramiteaza, se stropeste cu esenta de rom.
Se freaca untul cu 150g zahar pudra, apoi adaugam 1 lingura de cacao si un borcan de gem, celalalt borcan cu gem se amesteca cu foaia faramitata, dupa care se amesteca toate si se toarne peste foaie pe care o insiropam putin cu apa si zahar, si deasupra punem a doua foaie.
Gazura:
Punem 4 albuse cu 200g zahar tos intr-o cratita pe care o punem la bain-marie si batem pina devine spuma tare ca pt. bezele si o turnam peste ultima foaie.
Se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
tarta foarte simpla cu mascarpone,capsuni si frisca

tarta foarte simpla cu mascarpone,capsuni si frisca

Intr-un castron se bate bine frisca.Se adauga crema mascarpone si zaharul pudra cu aroma de vanilie.Compozitia

9 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Cubulete cu caramel

Cubulete cu caramel

Blat: Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata. Se adauga untul

2 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Eu nu mai pun zahar in crema. Folosesc gem de visine sau combinatie de 3 gemuri, dar sa nu lipseasca visinele. Se pot folosi visine de la aspirina, sau dulceata. Rad ciocolata peste bezea. Este forte buna prajitura.

  • Fara foto

    cristina , 17 octombrie 2008

    Prea dulce!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 550g zahar (200g zahar pudra pt. aluat
  • 150g zahar pudra pt. crema
  • 200g zahar tos pt. spuma)
  • 4 oua
  • 1 pachet margarina pt aluat
  • 1/2 pachet unt (pt. crema)
  • 2 borcane gem de maciese
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
  • 1 lingura cacao
  • lapte daca e nevoie (la aluat)

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. dupa ce se raceste se adauga oule Se adauga

13 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac