autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Delia

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
600 g faina, 550g zahar (200g zahar pudra pt. aluat, 150g zahar pudra pt. crema, 200g zahar tos pt. spuma), 4 oua, 1 pachet margarina pt aluat, 1/2 pachet unt (pt. crema), 2 borcane gem de maciese, 1 sticluta esenta de rom, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, 1 lingura cacao, lapte daca e nevoie (la aluat)

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins cu lamaie si framantam. Daca e prea tare se pune putin lapte.
Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem pe dosul tavii, le intepam din loc in loc cu un cutit sau cu furculita pt. a nu prinde aer sub foaie, si se da la cuptor aproximativ 10 min.
Crema:
Una din foi se faramiteaza, se stropeste cu esenta de rom.
Se freaca untul cu 150g zahar pudra, apoi adaugam 1 lingura de cacao si un borcan de gem, celalalt borcan cu gem se amesteca cu foaia faramitata, dupa care se amesteca toate si se toarne peste foaie pe care o insiropam putin cu apa si zahar, si deasupra punem a doua foaie.
Gazura:
Punem 4 albuse cu 200g zahar tos intr-o cratita pe care o punem la bain-marie si batem pina devine spuma tare ca pt. bezele si o turnam peste ultima foaie.
Se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu piure de castane

Chec cu piure de castane

Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramanacocoloase cu ajutorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Briose de ciocolata

Briose de ciocolata

Reteta este pentru 16 briose.Intr-o craticioara se rupe ciocolata in cuburi mai mici si se topeste

19 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Eu nu mai pun zahar in crema. Folosesc gem de visine sau combinatie de 3 gemuri, dar sa nu lipseasca visinele. Se pot folosi visine de la aspirina, sau dulceata. Rad ciocolata peste bezea. Este forte buna prajitura.

  • Fara foto

    cristina , 17 octombrie 2008

    Prea dulce!!!!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 550g zahar (200g zahar pudra pt. aluat
  • 150g zahar pudra pt. crema
  • 200g zahar tos pt. spuma)
  • 4 oua
  • 1 pachet margarina pt aluat
  • 1/2 pachet unt (pt. crema)
  • 2 borcane gem de maciese
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
  • 1 lingura cacao
  • lapte daca e nevoie (la aluat)

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. dupa ce se raceste se adauga oule Se adauga

13 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura caramel