Albusurile le batem spuma cu un praf de sare adaugam apoi cate o lingura de zahar pana cand devin lucioase si compacte, nu curg daca le intorci in jos(daca aveti curaj :) ) cam 10 -15 minute. Faina o amestecam cu praful de copt, adaugam nucile peste albusuri , apoi si faina.
Amestecam de sus in jos, usor, pana cand faina s-a incorporat. Turnam amestecul intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la cuptor) si le coacem la 180 grade pana prind culoare deasupra, cam 30 minute. Apoi scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se racesca.
Punem laptele la fiert, galbenusurile le frecam cu zaharul si cu faina. Cand laptele a inceput sa fiarba, il dam la o parte, adaugam ciocolata, romul si stafidele si amestecam pana ciocolata s-a la topit. Turnam galbenusurile peste lapte si il punem la fiert la foc mic, amestecand tot timpul. Gelatina o punem la inmuiat. Cand amestecul s-a ingrosat, il dam la o parte si adaugam gelatina.
Prajitura o asamblam intr-o forma de chec in care punem o folie alimentara, mai mare decat tava de chec, deoarece la sfarsit vom acoperi prajitua cu folia si totodata va fi mai usor de scos din forma. Blatul il taiem in 3 bucati astfel incat sa fie cat dimensiunea tavii. Punem un strat subtire de crema de ciocolata la baza tavii apoi un blat de nuca, apoi 1/2 crema , apoi un blat cu nuca, restul de crema iar la final blatul cu nuca. Acoprim cu folia alimentara si dam la frigider min 4 ore (de preferat peste noapte). Cand vreti sa o serviti, o rasturnati pe un platou si o decoram cu cacao si bomboane colorate.
Enjoy!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii