autor:

Luckycake

» » Prajituri

Prajitura Delice cu nuca si ciocolata

Autor: Luckycake (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luckycake (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2014

Ingrediente
Blat:, , 8 albusuri, , 200 gr zahar, , 100 gr faina, , un praf de sare, , 1/2 plic praf de copt, , 250 grame nuca macinata, , , , Crema:, , 8 galbenusuri, , 200 gr ciocolata, , 750 ml lapte, , 4 lg faina, , un pumn de stafide, , o lingurita rom, , 100 gr zahar, , 6 foi gelatina sau 10 gr gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare adaugam apoi cate o lingura de zahar pana cand devin lucioase si compacte, nu curg daca le intorci in jos(daca aveti curaj :) ) cam 10 -15 minute. Faina o amestecam cu praful de copt, adaugam nucile peste albusuri , apoi si faina.



Amestecam de sus in jos, usor, pana cand faina s-a incorporat. Turnam amestecul intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la cuptor) si le coacem la 180 grade pana prind culoare deasupra, cam 30 minute. Apoi scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se racesca.



Punem laptele la fiert, galbenusurile le frecam cu zaharul si cu faina. Cand laptele a inceput sa fiarba, il dam la o parte, adaugam ciocolata, romul si stafidele si amestecam pana ciocolata s-a la topit. Turnam galbenusurile peste lapte si il punem la fiert la foc mic, amestecand tot timpul. Gelatina o punem la inmuiat. Cand amestecul s-a ingrosat, il dam la o parte si adaugam gelatina.



Prajitura o asamblam intr-o forma de chec in care punem o folie alimentara, mai mare decat tava de chec, deoarece la sfarsit vom acoperi prajitua cu folia si totodata va fi mai usor de scos din forma. Blatul il taiem in 3 bucati astfel incat sa fie cat dimensiunea tavii. Punem un strat subtire de crema de ciocolata la baza tavii apoi un blat de nuca, apoi 1/2 crema , apoi un blat cu nuca, restul de crema iar la final blatul cu nuca. Acoprim cu folia alimentara si dam la frigider min 4 ore (de preferat peste noapte). Cand vreti sa o serviti, o rasturnati pe un platou si o decoram cu cacao si bomboane colorate.



Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delice cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cuburi cu migdale

Cuburi cu migdale

Din ingredientele de aluat se prepara un aluat compact dar destul de moale incit sa se poata modela

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Muffins cu nuci si crema de branza

Muffins cu nuci si crema de branza

Incalziti cuptorul. Pregatiti formitele.... Intr-un bol amestecati usor toate ingredientele

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Luckycake

    Luckycake (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2014

    e buna buna ...va multumesc pentru aprecieri:)

  • Fara foto

    Beatrice Elena Moscovici , 23 aprilie 2014

    arata bineee

  • Fara foto

    Katy Nathanzohn , 23 aprilie 2014

    Foarte buna ...

    • Fara foto

      Luckycake , 06 aprilie 2014

      Cu placere Elisabeta Nitreanu !

    • Fara foto

      Elisabeta Nitreanu , 05 aprilie 2014

      waw....ce gustoasa trebuie sa fie,mersi,o fac de sf pasti

    • Luckycake

      Luckycake (Chef de cuisine) , 31 martie 2014

      Totdeauna vor fi mai multe metode de a face o praji , mie asa mi se pare mai usor :) si e si gustoasa , cred ca si cea pregatita de tine e grozava !

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 31 martie 2014

      De regula se toarna laptele cald peste galbenusuri, cate putin, amestecand , apoi vasul respectiv se pune intr-un alt vas ceva mai mare cu apa, pentru ca crema sa se ingroase pe baia de apa, fara sa fiarba pe foc direct, pentru ca galbenusurile se coaguleaza si gata...s-a dus crema ! Pana cand se ingroasa suficient, crema se amesteca tot timpul, nu se lasa in vas...de capul ei! mai simplu, este ca ciocolata sa se topeasca tot pe baia de apa impreuna cu 250 g smantana pentru frisca si cu putin zahar (in functie de calitatea cicolatei), se raceste si apoi se bate bine cu mixerul... Eu prepar foi de blat din albusuri, zahar si nuci, fara faina...le coc separat, iar cu crema de ciocolata e o bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 grame nuca macinata
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata
  • 750 ml lapte
  • 4 lg faina
  • un pumn de stafide
  • o lingurita rom
  • 100 gr zahar
  • 6 foi gelatina sau 10 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Luckycake
Crostini cu bacon, rosii si mozarella

Crostini cu bacon, rosii si mozarella

Bagheta o taiem in 2 bucati, apoi decupam partea de deasupra in forma de V pentru a fi mai incapatoare

7 voturi    1 comentariu
20 min
Sandviciuri
Escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci

Escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci

Luam carnea si o taiem in felii groase de 7-8 mm, apoi, cu ajutorul unui batator de carne o batem

4 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Sosuri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Merele razuite le punem impreuna cu stafidele la calit,la foc mic, cam 10 minute, apoi adaugam zaharul

32 voturi    18 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Luckycake (Chef de cuisine)

e buna buna ...va multumesc pentru aprecieri:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine