Prajitura Delice cu nuca si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Delice cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 grame nuca macinata
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata
  • 750 ml lapte
  • 4 lg faina
  • un pumn de stafide
  • o lingurita rom
  • 100 gr zahar
  • 6 foi gelatina sau 10 gr gelatina

Mod de preparare

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare adaugam apoi cate o lingura de zahar pana cand devin lucioase si compacte, nu curg daca le intorci in jos(daca aveti curaj :) ) cam 10 -15 minute. Faina o amestecam cu praful de copt, adaugam nucile peste albusuri , apoi si faina.

Amestecam de sus in jos, usor, pana cand faina s-a incorporat. Turnam amestecul intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la cuptor) si le coacem la 180 grade pana prind culoare deasupra, cam 30 minute. Apoi scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se racesca.

Punem laptele la fiert, galbenusurile le frecam cu zaharul si cu faina. Cand laptele a inceput sa fiarba, il dam la o parte, adaugam ciocolata, romul si stafidele si amestecam pana ciocolata s-a la topit. Turnam galbenusurile peste lapte si il punem la fiert la foc mic, amestecand tot timpul. Gelatina o punem la inmuiat. Cand amestecul s-a ingrosat, il dam la o parte si adaugam gelatina.

Prajitura o asamblam intr-o forma de chec in care punem o folie alimentara, mai mare decat tava de chec, deoarece la sfarsit vom acoperi prajitua cu folia si totodata va fi mai usor de scos din forma. Blatul il taiem in 3 bucati astfel incat sa fie cat dimensiunea tavii. Punem un strat subtire de crema de ciocolata la baza tavii apoi un blat de nuca, apoi 1/2 crema , apoi un blat cu nuca, restul de crema iar la final blatul cu nuca. Acoprim cu folia alimentara si dam la frigider min 4 ore (de preferat peste noapte). Cand vreti sa o serviti, o rasturnati pe un platou si o decoram cu cacao si bomboane colorate.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise