autor:

Carp Elena Loredana

» » Prajituri

Prajitura Delicia

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
pentru foi, oua 9 buc zahar 9 lg faina 7 lg nuca de cocos 3 lg cacao 1 lg, pentru crema, budinca de vanilie 2 plicuri lapte 600 ml margarina 1/2 pac zahar 12 lg esenta de vanilie pentru zaharul caramel zahar 300gr, decor, ciocolata 100g

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

70 voturi

Mod de preparare

Mod de prepararepreparare foi se separa ouale ,albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar .Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos .Compozitia obtinuta se imparte in 3,o parte o coloram cu cacao si le coacem pe hartie de copt. Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca. Intre timp preparam budinca din ingredientele de mai sus iar dupa ce s-a racit adaugam margarina si spumam cu mixerul. Asamblam prajitura astfel :punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior.Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata .Se lasa la frigider cateva ore si SE portioneaza dupa preferinta
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delicia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura ungureasca cu mere

Prajitura ungureasca cu mere

Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina

5 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Prajituri
strudel cu mere

strudel cu mere

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata. Foaia de aluat

22 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut prajitura Delicia cu crema de vanilie facuta de mine. Este foarte foarte buna servita de la frigider.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Tare bine mai arata...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Cred ca e delicioasa dupa cum ii spune si numele. Inca o reteta minunata facuta de tine Lory. Felicitari !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Delicioasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Ma tenteaza aceasta prajitura, deci o salvez.

    • Fara foto

      Carmen , 15 august 2009

      Am facut si eu prajitura de 2 ori si mi-a iesit foarte bine de fiecare data. Este delicioasa si relativ simplu de facut. Merita sa incercati si voi.

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Cely cu siguranta ar fi foarte buna si cu crema de vanilie preparata in casa

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      As recomanda crema de vanilie.E mai gustoasa si mai sanatoasa decat budinca. Prajitura pare sa fie delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

70 voturi

Ingrediente

  • pentru foi
  • oua 9 buc zahar 9 lg faina 7 lg nuca de cocos 3 lg cacao 1 lg
  • pentru crema
  • budinca de vanilie 2 plicuri lapte 600 ml margarina 1/2 pac zahar 12 lg esenta de vanilie pentru zaharul caramel zahar 300gr
  • decor
  • ciocolata 100g

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare bine mai arata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac si cocos