autor:

GABRIELA

» » Prajituri

Prajitura Delicioasa

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
Prajitura Delicioasa – Roxa Mica, , Blat pandispan :, 6 oua, 6-8 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 praf copt, , Blat bezea :, 6 albusuri, 1 cana zahar, 2 linguri faina, ½ plic praf copt, ½ cana nuca, , Crema :, 6 galbenusuri, 1 cana zahar, ½ cana lapte, 4-5 linguri faina, 3-4 pliculete zahar vanilat, 1 pachet margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat pandispan:
Se bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se pune zaharul treptat. Se pun apoi galbenusurile treptat unul cate unul, se amesteca, se pune faian amestecata cu praful de copt.
Se coace la foc potrivit.

Blat bezea:
Se bat albusurile spuma (cu putina sare), cu zaharul, se pune faina cu praful de copt nestins, se adauca nuca. Se coace la foc potrivit.

Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, laptele si faina, se pun pe foc in baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Margarina se topeste si se aduaga in compozotie putin cate putin.

Asamblare:
Blat pandispan, crema, blat bezea

Glazura:
200 g ciocolata menaj se topeste pe foc cu putin lapte si ulei, se toarna fierbinte peste blat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delicioasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura delicioasa cu doua creme

Prajitura delicioasa cu doua creme

Foile: Topesti 250 g zahar,apoi stingi cu apa si mai fierbi 5 minute.Lasi sa se raceasca. Separat,freci

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura delicioasa

Prajitura delicioasa

Blatul: Se bat oule impreuna cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul. Apoi

199 voturi    27 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Prajitura Delicioasa – Roxa Mica
  • Blat pandispan :
  • 6 oua
  • 6-8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Blat bezea :
  • 6 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri faina
  • ½ plic praf copt
  • ½ cana nuca
  • Crema :
  • 6 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • ½ cana lapte
  • 4-5 linguri faina
  • 3-4 pliculete zahar vanilat
  • 1 pachet margarina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Bucuresti