Blat pandispan:
Se bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se pune zaharul treptat. Se pun apoi galbenusurile treptat unul cate unul, se amesteca, se pune faian amestecata cu praful de copt.
Se coace la foc potrivit.
Blat bezea:
Se bat albusurile spuma (cu putina sare), cu zaharul, se pune faina cu praful de copt nestins, se adauca nuca. Se coace la foc potrivit.
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, laptele si faina, se pun pe foc in baie de aburi pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Margarina se topeste si se aduaga in compozotie putin cate putin.
Asamblare:
Blat pandispan, crema, blat bezea
Glazura:
200 g ciocolata menaj se topeste pe foc cu putin lapte si ulei, se toarna fierbinte peste blat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii