Prajitura delicioasa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Prajitura delicioasa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 5 oua;
  • 150 g zahar;
  • 150 g faina;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • 2 linguri caco;
  • o priza de sare;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • coaja rasa de portocala (optional).
  • Pentru umplutura:
  • 2 licuri gelatina Dr. Oetker;
  • 450 g smantana 12% grasime;
  • 450 g iaurt;
  • 300 ml frisca lichida;
  • 100 g zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 cutie compot ananas (450 g).
  • Pentru decor:
  • 50 g ciocolata neagra;
  • bucatele de ananas.

Mod de preparare

Blatul:

Se bat oule impreuna cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor (cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa). Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergament si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C, pentru 20 de minute.

Crema:

Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana, zaharul, vanilia, apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet (eu am dizolvat gelatina in zeama de compot). Apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor de jos in sus. Se lasa la frigider sa se intareasca putin. Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului, apoi se pune inapoi in tava. Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat, se niveleaza frumos, apoi se adauga bucatile de ananas, se toarna cealalta jumatate de crema, se intinde uniform si se lasa la rece pentru 1 ora. Dupa ce s-a intarit crema, se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marie, iar deasupra se pun bucatele de ananas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise