Se prepara blatul de nuca(acesta il folosesc si la tort)din oua mixate cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se adauga apa fiarta
si romul,apoi nucile macinate, pesmetul, faina (amestecata cu praful de copt)si la sfarsit se incorporeaza cate 1 lingura de ulei
Se coace in tava dreptunghiulara sau rotunda, la foc mic si apoi la foc moderat
Se lasa sa se raceasca si noi nu stam ...pregatim crema:
Frecam cu mixerul cele 2 pachete de unt(daca are apa o scurgem),adaugam zaharul pudra, cacaoa si laptele praf si picuram si putina lamaie Adaugam frisca batuta ca sa se mai aereze crema si punem 3-4 picaturi de rom
Preparam si frisca ,fie din smantana , fie din praf cu lapte dulce.
Asamblare:
Asezam blatul si apoi crema de cacao si deasupra frisca sau ce doriti(nuci taiate mai mare si prajite in cuptor sunt un deliciu)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii