autor:

lumi

» » Prajituri

Prajitura ,,delicioasa"

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, blat de nuca, 6 oua, 12 linguri zahar tos, 3 linguri apa fiarta, 1 plic prsf de copt, 3 linguri pesmet, 4 linguri nuca macinata, 2 linguri ulei, coaja rasa de la 1 lamaie, 6 linguri faina, , Crema de cacao:, , 2 pachete unt, 1 plic lapte praf=100g, 4 linguri cacao, zeama de la1 lamaie, 200 g zahar pudra, 1 plic de frisca, 3-4 picaturi esenta de rom, , Glazura, 2 plicuri frisca (500 g frisca) sau nuci caramel, nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

16 voturi

Mod de preparare


Se prepara blatul de nuca(acesta il folosesc si la tort)din oua mixate cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se adauga apa fiarta

si romul,apoi nucile macinate, pesmetul, faina (amestecata cu praful de copt)si la sfarsit se incorporeaza cate 1 lingura de ulei

Se coace in tava dreptunghiulara sau rotunda, la foc mic si apoi la foc moderat

Se lasa sa se raceasca si noi nu stam ...pregatim crema:

Frecam cu mixerul cele 2 pachete de unt(daca are apa o scurgem),adaugam zaharul pudra, cacaoa si laptele praf si picuram si putina lamaie Adaugam frisca batuta ca sa se mai aereze crema si punem 3-4 picaturi de rom

Preparam si frisca ,fie din smantana , fie din praf cu lapte dulce.



Asamblare:

Asezam blatul si apoi crema de cacao si deasupra frisca sau ce doriti(nuci taiate mai mare si prajite in cuptor sunt un deliciu)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ,,delicioasa"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura intoarsa

Prajitura intoarsa

1.Prima data preparam folile.Amestecam faina si untul,adaugam zaharul pudra,praful de copt,oul si

5 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • blat de nuca
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar tos
  • 3 linguri apa fiarta
  • 1 plic prsf de copt
  • 3 linguri pesmet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 6 linguri faina
  • Crema de cacao:
  • 2 pachete unt
  • 1 plic lapte praf=100g
  • 4 linguri cacao
  • zeama de la1 lamaie
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic de frisca
  • 3-4 picaturi esenta de rom
  • Glazura
  • 2 plicuri frisca (500 g frisca) sau nuci caramel
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se

33 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem (de post)