Ingrediente
Ingrediente:, blat de nuca, 6 oua, 12 linguri zahar tos, 3 linguri apa fiarta, 1 plic prsf de copt, 3 linguri pesmet, 4 linguri nuca macinata, 2 linguri ulei, coaja rasa de la 1 lamaie, 6 linguri faina, , Crema de cacao:, , 2 pachete unt, 1 plic lapte praf=100g, 4 linguri cacao, zeama de la1 lamaie, 200 g zahar pudra, 1 plic de frisca, 3-4 picaturi esenta de rom, , Glazura, 2 plicuri frisca (500 g frisca) sau nuci caramel, nuca de cocos
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
16 voturi
Mod de preparare
Se prepara blatul de nuca(acesta il folosesc si la tort)din oua mixate cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se adauga apa fiarta
si romul,apoi nucile macinate, pesmetul, faina (amestecata cu praful de copt)si la sfarsit se incorporeaza cate 1 lingura de ulei
Se coace in tava dreptunghiulara sau rotunda, la foc mic si apoi la foc moderat
Se lasa sa se raceasca si noi nu stam ...pregatim crema:
Frecam cu mixerul cele 2 pachete de unt(daca are apa o scurgem),adaugam zaharul pudra, cacaoa si laptele praf si picuram si putina lamaie Adaugam frisca batuta ca sa se mai aereze crema si punem 3-4 picaturi de rom
Preparam si frisca ,fie din smantana , fie din praf cu lapte dulce.
Asamblare:
Asezam blatul si apoi crema de cacao si deasupra frisca sau ce doriti(nuci taiate mai mare si prajite in cuptor sunt un deliciu)