Prajitura delicioasa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura delicioasa

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic creme ole cu gust de ciocolata de la Dr Oetker
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 500ml frisca lichida
  • 400ml lapte rece
  • 1 plic creme ole ciocolata
  • 1 plic creme ole vanilie
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 400gr lapte condensat pentru prajitur
  • 400ml lapte
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 50ml frisca lichida

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam bine albusurile pana devin foarte tari, apoi adaugam treptat galbenusurile, apoi praful de crema si in final punem nuca rasa si omogenizam bine compozitia.

Tapetam cu hartie de copt o tava (sau ungem cu unt si presam faina) si turnam in ea compozitia. Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute pana se coace blatul. Oprim focul si mai lasam cateva minute in cuptor cu usa deschisa, apoi scoatem si lasam la racit. Dam jos hartia de copt de pe fundul prajiturii.

Mixam 200 ml lapte cu praful de crema de vanilie pana se intareste, adaugam 250ml frisca si un intaritor de frisca, apoi punem laptele condensat si mixam bine. Ungem cu crema blatul si dam la rece.

Preparam si cea de-a doua crema, cu praful de ciocolata, in acelasi mod si punem peste crema de vanilie si nivelam bine. Lasam la rece.

Intr-o craticioara punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca si lasam la topit. Putem pune si putin unt. Turnam glazura peste prajitura si lasam sa se intareasca la rece.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor