autor:

miha

» » Prajituri

Prajitura delicioasa

Autor: miha (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 martie 2014

Ingrediente
Blat:, 7 oua, 7 linguri zahar, 4 linguri nuca macinata, 1 plic creme ole cu gust de ciocolata de la Dr Oetker, 1 praf de sare, , Crema:, 500ml frisca lichida, 400ml lapte rece, 1 plic creme ole ciocolata, 1 plic creme ole vanilie, 2 plicuri intaritor de frisca, 400gr lapte condensat pentru prajitur, 400ml lapte, , Glazura:, 100 gr ciocolata menaj, 50ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam bine albusurile pana devin foarte tari, apoi adaugam treptat galbenusurile, apoi praful de crema si in final punem nuca rasa si omogenizam bine compozitia.



Tapetam cu hartie de copt o tava (sau ungem cu unt si presam faina) si turnam in ea compozitia. Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute pana se coace blatul. Oprim focul si mai lasam cateva minute in cuptor cu usa deschisa, apoi scoatem si lasam la racit. Dam jos hartia de copt de pe fundul prajiturii.



Mixam 200 ml lapte cu praful de crema de vanilie pana se intareste, adaugam 250ml frisca si un intaritor de frisca, apoi punem laptele condensat si mixam bine. Ungem cu crema blatul si dam la rece.



Preparam si cea de-a doua crema, cu praful de ciocolata, in acelasi mod si punem peste crema de vanilie si nivelam bine. Lasam la rece.



Intr-o craticioara punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca si lasam la topit. Putem pune si putin unt. Turnam glazura peste prajitura si lasam sa se intareasca la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura delicioasa cu visine

Prajitura delicioasa cu visine

Am mixat ouale intregi, cu zaharul si zaharul vanilat apoi am adaugat uleiul si am continuat sa mixez,apoi

33 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura delicioasa cu doua creme

Prajitura delicioasa cu doua creme

Foile: Topesti 250 g zahar,apoi stingi cu apa si mai fierbi 5 minute.Lasi sa se raceasca. Separat,freci

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic creme ole cu gust de ciocolata de la Dr Oetker
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 500ml frisca lichida
  • 400ml lapte rece
  • 1 plic creme ole ciocolata
  • 1 plic creme ole vanilie
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 400gr lapte condensat pentru prajitur
  • 400ml lapte
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 50ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de miha
cubulete insiropate cu cocos

cubulete insiropate cu cocos

BLAT:separi albisurile de galbenusuri.Freci galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste.Bati

17 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Musaca de cartofi cu carne de curcan, ciuperci si branzeturi

Musaca de cartofi cu carne de curcan, ciuperci si branzeturi

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert intr-o oala cu apa,sare si

27 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor

Se pun pulpele de pui intr-un vas termorezistent.Condimentul de pui se amesteca cu 2linguri de ulei

14 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort cu cafea