Ingrediente
FOILE:10 albusuri, 10 linguri de zahar, 300g de nuca macinata, 2 linguri de faina, CREMA:10 galbenusuri, 300g zahar, 2 vanilii, 2 pachete de unt, coaja de lamaie, GLAZURA:200g de zahar, nuca
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h
1 vot
Mod de preparare
CREMA-Cele 10 galbenusuri de la oua se freaca cu 300g zahar si 2 vanilii pana se albesc. Se freaca in continuare pe bainmarie pana se ingroasa si se lasa la racit. Cand este rece se freaca 2 pachete de unt si se pune putin cate putin din galbenusuri pana se incorporeaza toate. Ca aroma se mai poate pune coaja de lamaie.
GLAZURA-200g de zahar se topesc pe aragaz, si cand este topit se pune un pumn de samburi de nuca taiati. Se amesteca cu zaharul, se ia de pe foc si se toarna intr-o farfurie, de preferinta nu de portelan care a fost in prealabil unsa bine cu unt. Dupa ce se intareste se ia din farfurie asa intreg, se sfarama si se da prin masina de nuci sau in lipsa ei prin masina de tocat.Iese ca un nisip fin.
Prajitura se aranjeaza in felul urmator: se umplu foile cu crema si pe deasupra se pune un strat subtire de crema cat sa se lipeasca glazura. Peste stratul subtire de crema de deasupra se presara zaharul ars cu nuca macinat.