Prajitura delicioasa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • FOILE:10 albusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 300g de nuca macinata
  • 2 linguri de faina
  • CREMA:10 galbenusuri
  • 300g zahar
  • 2 vanilii
  • 2 pachete de unt
  • coaja de lamaie
  • GLAZURA:200g de zahar
  • nuca

Mod de preparare

FOILE-10 albusuri se bat cu 10 linguri de zahar puse una cate una pana devin spuma tare. Se incorporeaza 300g de nuca macinata putin cate putin, 2 linguri de faina puse una cate una si un praf de copt. Din acest blat se fac 3 foi coapte pe dosul tavii. Tava se tapeteaza cu margarina si faina si se pune blat cu lingura si se intinde destul de subtire.

CREMA-Cele 10 galbenusuri de la oua se freaca cu 300g zahar si 2 vanilii pana se albesc. Se freaca in continuare pe bainmarie pana se ingroasa si se lasa la racit. Cand este rece se freaca 2 pachete de unt si se pune putin cate putin din galbenusuri pana se incorporeaza toate. Ca aroma se mai poate pune coaja de lamaie.

GLAZURA-200g de zahar se topesc pe aragaz, si cand este topit se pune un pumn de samburi de nuca taiati. Se amesteca cu zaharul, se ia de pe foc si se toarna intr-o farfurie, de preferinta nu de portelan care a fost in prealabil unsa bine cu unt. Dupa ce se intareste se ia din farfurie asa intreg, se sfarama si se da prin masina de nuci sau in lipsa ei prin masina de tocat.Iese ca un nisip fin.

Prajitura se aranjeaza in felul urmator: se umplu foile cu crema si pe deasupra se pune un strat subtire de crema cat sa se lipeasca glazura. Peste stratul subtire de crema de deasupra se presara zaharul ars cu nuca macinat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor