Cele 300 gr nuca taiata se da la cuptor pana se inchide mai tare la culoare(sa nu se arda).
Blatul: albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si un praf de sare. Peste, se adauga celalalte ingrediente uscate, amestecand usor, pana le incorporam. Intr-o tava cu diametrul de 34/26 (se poate si mai mica), tapetata cu hartie de copt, punem nuca prajita, iar deasupra pune blatul. Dam la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii(blatul sa nu fie tare uscat).
Cand blatul e copt, il intoarcem cu nuca in sus si ungem Nutella peste el.
Crema: Galbenusurile cu zaharul si laptele si fierb la foc mic/pe baie de aburi pana se ingroasa si devine o crema groasa, dar inca lichida. Se da la racit pana ajunge la temp. camerei.
Frisca se bate cu mixerul spuma. Cand crema de galbenusuri s-a racit o incorporam treptat in frisca cu ajutorul mixerului.
Peste blatul uns cu nutella punem jumatate din crema. Peste crema formam o foaie din biscuitii inmuiati in cafea.
Peste bicuiti punem restul de crema si pudram cu capuccino. Dam la frigider pt minimi 4 ore.
Este o prajitura buna, buna, arata foarte bine, nu e greu de facut si se mananca asa de repede, cat ai zice DELICIU! :)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii