Ingrediente
Pentru blat:, , 4 albusuri, 1 ou, 3 linguri nuca macinata, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, , Crema:, , 4 galbenusuri, 100 gr zahar, 300 ml frisca lichida, 5 linguri lapte, 1 lingurita amidon, coaja rasa de la o portocala, , In plus:, , 250 miez de nuca, biscuiti simpli, 1 cana cafea preparata, 250 gr nutella, bombonele pentru decor
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
35 voturi
Mod de preparare
Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt punem nuca si o nivelam ( am folosit o tava de 24 pe 37).
Blatul:
Batem toate albusurile spuma, inclusiv cel de la oul ingreg, adaugam un praf de sare, zaharul treptat, galbenusul si praful de copt.
Incorporam usor faina, zaharul cu pastai de vanilie si nuca macinata.
Cu ajutorul unei linguri punem compozitie peste nuca, dar usor sa nu le amestecam, apoi nivelam cu o paleta.
Dam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita , circa 20 de minute pana prinde o culoare aurie.
Il scoatem din cuptor cand este gata, il rasturnam fierbinte pe un platou, desprindem hartia de copt si il ungem cu nutella.
Cand s-a racit il dam la frigider.
Crema:
Galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam laptele, amidonul, le transferam pe baie de aburi si amestecam continuu pana obtinem o crema de consistenta unei smantani. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Frisca lichida o mixam spuma, incorporam amestecul rece de galbenusuri apoi coaja rasa de portocala.
Scoatem blatul din figider, punem jumatate din crema si o nivelam.
Biscuitii ii trecem prin cafea, ii asezam peste crema, iar deasupra venim cu restul de crema.
Decoram cu bombonele sau ce altceva doriti si o dam la rece.
Pofta buna!
Viorica_Ilut (Maestru bucatar) , 27 martie 2014
arata tare bine prajitura ,felicitari
Ela (Chef de cuisine) , 27 martie 2014
bravo Rocsi !
Iolanda Grama (Chef de cuisine) , 27 martie 2014
Yammi! Ce bine arata!
Rocsi (Chef de cuisine) , 10 martie 2014
Asa este Sidy. Pup :*
Rocsi (Chef de cuisine) , 10 martie 2014
Meri multumesc mult! :*
Rocsi (Chef de cuisine) , 10 martie 2014
Brandusa multumesc :*
Sidy (Chef de cuisine) , 09 martie 2014
O minunatie de prajitura !Adevarat deliciu....
merisor (Chef de cuisine) , 08 martie 2014
Cat de bine arata!
Brindusa (Chef de cuisine) , 08 martie 2014
bafta, Rocsy!
Rocsy Ciobanu , 08 martie 2014
Multumesc mult!
Gaby Duceag , 08 martie 2014
Si buna si frumoasa! ;;)
Rocsi (Chef de cuisine) , 08 martie 2014
Multumesc mult Vicky. Stiu ca este nociva margarina. Incerc sa nu o consum dar la uns tavile o mai folosesc.
Vicky Wilde , 08 martie 2014
Nu mai folositi margarina, este o nenorocire pentru organism!!!nici macar pentru uns tava... Este o prajitura excelenta!!
Rocsi (Chef de cuisine) , 06 martie 2014
Ovidiu bomboanele alea sunt cumparate...
Rocsi (Chef de cuisine) , 06 martie 2014
Claudia am scris ca rastorni blatul fierbinte si il ungi cu nutella. Atunci se foloseste :)
Ovidiu Milea , 06 martie 2014
Multumesc mult!
Preda Claudia , 06 martie 2014
Nutela unde se foloseste.
Rocsy Ciobanu , 05 martie 2014
Multumesc mult!
Rocsy Ciobanu , 05 martie 2014
Multumesc mult!
Arghir Cucos , 05 martie 2014
Multumesc mult!
Luminita Olteanu , 05 martie 2014
Superrrr
Rocsi (Chef de cuisine) , 05 martie 2014
Lubita multumesc! :*
Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Popa Mihaela , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Ispas Alina Mariana , 04 martie 2014
eeeee foarte buna
Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Daniel Synik , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Marinica Mitria Maftei , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Daniel Synik , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Marinica Mitria Maftei , 04 martie 2014
TAAAARE DELICIOASA!!!
Elena Bortos , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Rocsi (Chef de cuisine) , 04 martie 2014
Laura multumesc mult : *
Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Postolache Violeta , 04 martie 2014
Ce bine arata!
Rocsy Ciobanu , 04 martie 2014
Multumesc mult!
Nadea Sidorov , 04 martie 2014
Super reteta!!! :)
LUBITA (Chef de cuisine) , 04 martie 2014
Rocsy am votat prima,poate-ti port noroc,sa fie!!
Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 04 martie 2014
Chiar deliciu, Rocsule scump!