autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Prajitura dementa cu urda si menta

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2011

Ingrediente
4 galbenusuri, 200g zahar, 250g urda, 100g unt, 150ml sirop concentrat de menta, 250g faina, 1 plic praf de copt, 100g curmale deshidratate, fara samburi si maruntite, 100g ciocolata alba, 100g gem de corcoduse

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Frecam galbenusurile cu zaharul, pana se dizolva. Separat in alt bol amestecam untul cu urda, apoi le adaugam peste galbenusuri . Turnam si siropul de menta si omogenizam compozitia. Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt )si le incorporam in amestec. Mai adaugam si jumatate din cantitatea de ciocolata(50g) si fructele, amestecam usor cu o paleta, dupa care rasturnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Dam tava la cuptor, pentru 55’, apoi lasam prajitura la racit.
Indepartam hartia de copt, ungem blatul cu un strat subtire de gem de corcoduse, dulce acrisor si presaram deasupra ciocolata alba. Eu am folosit “nasturei de ciocolata” pe care i-am maruntit in robot.
Asezam prajitura pe un platou, taiem felii generoase si servim …

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dementa cu urda si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu crema de vanilie si caise

Tarta cu crema de vanilie si caise

Am facut mai intai aluatul de tarta. Am combinat faina cu oul, untul rece, un praf de sare , laptele

3 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Sarlota de portocale

Sarlota de portocale

Mai întâi se taie cele 4-5 portocale în rondele, după ce au fost decojite. Separat,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zagrean Antoaneta Georgeta , 02 mai 2014

    :)

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 17 iulie 2013

    As putea pune menta proaspata (facuta in blender) in loc de sirop concentrat? O salvez intre timp dar astept si un raspuns. Oricum voi incerca reteta ca arata tare bine.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2011

    Dupa cum arata sigur e DEMENTA !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2011

      Un deliciu:)

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      Arata dementiaaal!!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      numele e taresimpatic, iar prajituracred ca e delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 250g urda
  • 100g unt
  • 150ml sirop concentrat de menta
  • 250g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100g curmale deshidratate
  • fara samburi si maruntite
  • 100g ciocolata alba
  • 100g gem de corcoduse

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Catalina (Chef de cuisine)

As putea pune menta proaspata (facuta in blender) in loc de sirop concentrat? O salvez intre timp dar astept si un raspuns. Oricum voi incerca reteta ca arata tare bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Kinder Pinguin
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide