Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si il mixam impreuna cu zaharul sau indulcitorul pana cand nu se mai simt granulele de zahar.
Adaugam extractul de vanilie, sarea , cafeau si omogenizam.
Faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu le amestecam.
Pe rand adaugam ouale , unul cate unul omogenizand dupa fiecare .
Adaugam faina si omogenizam pana cand este incorporat bine.
Turnam compozitia intr-o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt . Nivelam iar deasupra presaram fulgii de migdale si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute . Trebuie sa se rumeneasca usor deasupra , dar sa stiti ca a mea este un pic prea rumena .
Lasam sa se raceasca si facem deasupra o glazura pe care o punem in asa fel incat sa se vada si prajitura . Eu am folosit un creion de ornat , dar se poate pune cu un pos sau chiar cu o punga pe care o taiem in colt.
Glazura : ciocolata alba sau neagra o rupem bucati si o topim impreuna cu untul sau laptele pe foc mic sau in cuptorul cu microunde avand grija sa nu fiarba .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii