Ingrediente
-200 gr unt, -220 gr faina, -1 lingurita praf de copt, -1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, -150 gr zahar/ 110 gr green sugar, -3 linguri cafea proaspata, -praf de sare, -2 oua, -1 lingurita extract natural de vanilie, -100 gr fulgi de migdale, Pt décor :, -50 gr ciocolata alba sau neagra, -1 lingura lapte sau unt
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Adaugam extractul de vanilie, sarea , cafeau si omogenizam.
Faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu le amestecam.
Pe rand adaugam ouale , unul cate unul omogenizand dupa fiecare .
Adaugam faina si omogenizam pana cand este incorporat bine.
Turnam compozitia intr-o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt . Nivelam iar deasupra presaram fulgii de migdale si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute . Trebuie sa se rumeneasca usor deasupra , dar sa stiti ca a mea este un pic prea rumena .
Lasam sa se raceasca si facem deasupra o glazura pe care o punem in asa fel incat sa se vada si prajitura . Eu am folosit un creion de ornat , dar se poate pune cu un pos sau chiar cu o punga pe care o taiem in colt.
Glazura : ciocolata alba sau neagra o rupem bucati si o topim impreuna cu untul sau laptele pe foc mic sau in cuptorul cu microunde avand grija sa nu fiarba .