Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si il mixam impreuna cu zaharul sau indulcitorul pana cand nu se mai simt granulele de zahar.
Adaugam extractul de vanilie, sarea , cafeau si omogenizam.
Faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu le amestecam.
Pe rand adaugam ouale , unul cate unul omogenizand dupa fiecare .
Adaugam faina si omogenizam pana cand este incorporat bine.
Turnam compozitia intr-o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt . Nivelam iar deasupra presaram fulgii de migdale si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute . Trebuie sa se rumeneasca usor deasupra , dar sa stiti ca a mea este un pic prea rumena .
Lasam sa se raceasca si facem deasupra o glazura pe care o punem in asa fel incat sa se vada si prajitura . Eu am folosit un creion de ornat , dar se poate pune cu un pos sau chiar cu o punga pe care o taiem in colt.
Glazura : ciocolata alba sau neagra o rupem bucati si o topim impreuna cu untul sau laptele pe foc mic sau in cuptorul cu microunde avand grija sa nu fiarba .
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii