Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si il mixam impreuna cu zaharul sau indulcitorul pana cand nu se mai simt granulele de zahar.
Adaugam extractul de vanilie, sarea , cafeau si omogenizam.
Faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu le amestecam.
Pe rand adaugam ouale , unul cate unul omogenizand dupa fiecare .
Adaugam faina si omogenizam pana cand este incorporat bine.
Turnam compozitia intr-o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt . Nivelam iar deasupra presaram fulgii de migdale si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute . Trebuie sa se rumeneasca usor deasupra , dar sa stiti ca a mea este un pic prea rumena .
Lasam sa se raceasca si facem deasupra o glazura pe care o punem in asa fel incat sa se vada si prajitura . Eu am folosit un creion de ornat , dar se poate pune cu un pos sau chiar cu o punga pe care o taiem in colt.
Glazura : ciocolata alba sau neagra o rupem bucati si o topim impreuna cu untul sau laptele pe foc mic sau in cuptorul cu microunde avand grija sa nu fiarba .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii