autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura desteapta

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2008

Ingrediente
- 400g zahar, - 1 pachet margarina, - 9 linguri faina, - 2 zahar vanilat, - 1 l lapte, - 8 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu margarina se pune cate un galbenus pana se incorporeaza toate, apoi se pune faina, zaharul vanilat, apoi laptele treptat. Apoi la final albusurile batute spuma. Se pune intr-o tava tapetata si se lasa la cuptor la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Gălbenușurile se separă de albușuri. Se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc

2 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Gabriella (Maestru bucatar):

    Am facut si eu, de nenumarate ori, prajitura inteligenta. Intr-adevar, usor de preparat, gustoasa si racoritoare. Am inlocuit insa margarina cu unt, dar reteta pe care am testat-o eu este putin diferita: Untul, 1/3 zăhăr și 5 lg lapte se pun pe foc până se topește zăhărul. După ce se răcește, se adaugă gălbenușurile frecate cu 1/3 din restul de zahăr, faina și laptele, amestecând tot timpul. Albușurile se bat spumă separat cu 1/3 din zahar și se adaugă în compoziție amestecand ușor de sus în jos. In rest reteta este la fel.

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine):

    Am preparat aceasta prajitura si intr-adevar e \"desteapta\",buna si rapida!

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cosmina , 08 iulie 2015

    Mie mi-a rămas cam cruda la mijloc.Nu cred ca reteta e cu noua linguri făină ci mai mult .Am consumat ingredientele degeaba.Dati frate reteta corect daca tot o dati.Ca nu vad de ce ar fi asa moale in mijloc daca ar fi reteta corecta

  • Fara foto

    Anica Midvighi , 08 iulie 2014

    se lasa in jur de o ora si 30 de minute si ii spune inteligenta

  • Fara foto

    Ioana Doinita Hancu , 08 iulie 2014

    Ce inseamna foc mic si cat timp trebuie tinuta in cuptor?

    • Fara foto

      Liliana Croitoru Mihăilă , 08 martie 2014

      se lasa in jur de o ora si 30 de minute si ii spune inteligenta

    • Fara foto

      Liliana Croitoru Mihăilă , 18 februarie 2014

      se lasa in jur de o ora si 30 de minute si ii spune inteligenta

    • Fara foto

      Liliana Croitoru Mihăilă , 18 februarie 2014

      se lasa in jur de o ora si 30 de minute si ii spune inteligenta

    • Fara foto

      Laura Matei , 02 septembrie 2013

      se lasa in jur de o ora si 30 de minute si ii spune inteligenta

    • Fara foto

      alina , 02 septembrie 2013

      e fffffb

    • Fara foto

      Anca Stan , 01 septembrie 2013

      Cu 300 g zahar si 10 lg faina,parca este mai buna...si eu o numesc "cremes la cuptor" :)

    • Fara foto

      Valentin Popa , 01 septembrie 2013

      se lasa in jur de o ora si 30 de minute si ii spune inteligenta

    • Fara foto

      Peter Csaba Demsa-Crainicu Agneza , 01 septembrie 2013

      se lasa in jur de o ora si 30 de minute si ii spune inteligenta

    • Fara foto

      Sinziana Maxim , 01 septembrie 2013

      Parca margarina era toxica, nu e mai bun untul?

    • Fara foto

      Irina Camelia , 01 septembrie 2013

      fffff buna yami yami.

    • Fara foto

      Gabriela Onciu , 01 septembrie 2013

      e foarte buna si se face repede.

    • Fara foto

      Vasilica Jecu , 01 septembrie 2013

      Este foarte fina si gutoasa.

    • Fara foto

      Gabriela Bobarnac , 01 septembrie 2013

      250 g margarina? cat trebuie sa stea la cuptor?

    • Fara foto

      Ioan Vasile , 01 septembrie 2013

      am so fac si eu.

    • Fara foto

      Cornelia Pop , 01 septembrie 2013

      se lasa in jur de o ora si 30 de minute si ii spune inteligenta

    • Fara foto

      Rodica , 01 septembrie 2013

      Nu-mi vine sa cred ... asta-i tot ? Pare supersimpla, trebuie sa o incerc, insa eu nu sunt adepta a margarinei. Am sa incerc cu unt !

    • Fara foto

      Laura Matei , 01 septembrie 2013

      si se taie a doua zi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • - 400g zahar
  • - 1 pachet margarina
  • - 9 linguri faina
  • - 2 zahar vanilat
  • - 1 l lapte
  • - 8 oua

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

21 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

cosmina

Mie mi-a rămas cam cruda la mijloc.Nu cred ca reteta e cu noua linguri făină ci mai mult .Am consumat ingredientele degeaba.Dati frate reteta corect daca tot o dati.Ca nu vad de ce ar fi asa moale in mijloc daca ar fi reteta corecta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura "Curcubeu"