autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura desteapta

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
5 oua, 150 g zahar, 110 g unt, 550 ml lapte, 5 linguri de faina, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana devin ca o crema.Se adauga untul topit si racit (eu l-am pus moale,la temperatura camerei), zaharul vanilat si faina.Punem si laptele rece si la sfarsit albusurile batute spuma tare,cu un praf de sare.

Se pune totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa la cuptor 1 ora,la foc foarte mic.Nu se deschide usa cuptorului in acest timp deloc.

Se serveste rece,presarata cu zahar pudra din abundenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura desteapta cu ciocolata

Prajitura desteapta cu ciocolata

Punem untul taiat cubulete si ciocolata rupta bucati intr-un vas si le topim la cuptorul cu microunde. Se

4 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri

10 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Multumesc pt rspuns Miha.

  • Truedelights

    Truedelights (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Fac si eu ceva asemanator dar o stiu sub denumirea de cremsnit. Chiar ca e " desteapta" !

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Maria, eu am copt intr-un vas termorezistent de 22 cm diametru si 9 cm inaltime. :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Am salvat reteta, dar te rog Miha ce dimensiune are tava utilizata, vreau sa o incerc. Consider acest amanut f. importanat, daca tava nu este potrivita atunci obtinem o praji ori prea plata, ori prea inalta. Multumesc.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Arata bine !

    • Alexgirl

      Alexgirl (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Am reusit si eu sa fac aceasta delicioasa prajiturica...nu am cuvinte...decat de lauda

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Foarte bine arata.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Buna prajitura,trebuie testata.Felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      foarte aspectoasa ti-a iesit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 110 g unt
  • 550 ml lapte
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

56 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc pt rspuns Miha.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pernite dulci