autor:

Florenta Dinu

» » Prajituri

Prajitura desteapta

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2012

Ingrediente
8 oua,,250 g margarina,225 g faina,,2 linguri apa,1 litru lapte, plicuri de zahar vanilat,400g de zahar,zahar pudra pentru decor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Mare atentie in ordinea in care scriu asa sa faceti si dumneavoastra,astfel ea isi va alege singura foile si crema.
Se topeste margarina si se lasa la racit.Albusurile se bat spuma.Intr-un castron se pun galbenusurile ,zaharul si cele 2 linguri de apa si se amesteca pana ce se omogenizeaza.In aceasta compozitie se adauga margarina si faina ;amestecam pana se incorporeaza,apoi adaugam laptele cald(nu de la frigider) si apoi albusurile.Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o lasam la cuptor pentru 45 de minute.O taiem dupa ce se raceste complet.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Gălbenușurile se separă de albușuri. Se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc

4 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Margarina se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit. Se separa ouale iar galbenusurile

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Interesant rezultatul! Merita incercat.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2012

    Foarte fina!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 8 oua,,250 g margarina,225 g faina,,2 linguri apa,1 litru lapte, plicuri de zahar vanilat,400g de zahar,zahar pudra pentru decor.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

mira (Chef de cuisine)

Interesant rezultatul! Merita incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun