autor:

» » Prajituri

Prajitura desteapta

Autor: ywbbitzyyykk (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ywbbitzyyykk (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
-8oua -1pachet margarina Unirea pt prajituri -225gr zahar tos -2linguri apa -300gr faina -1 l lapte -2 plicuri zahar vanilinat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se topeste margarina si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se bat intr-un castron mai incapator galbenusurile cu zaharul tos. Se adauga apoi margarina topita si racita, apa, zaharul vanilinat, faina, laptele fiert si racit si la final se adauga albusurile batute spuma. Trebuie sa fie de consistenta unei ciorbe. Se da la cuptorul preincalzit 2 ore. ATENTIE! nu se umbla la ea in prima parte a coacerii pt ca se va lasa, dar acum depinde de cuptor. O puteti lasa si jumatate de ora daca va arde cuptorul. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă

32 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc

78 voturi    31 comentarii
1h
Prajituri

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    e grozava...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -8oua -1pachet margarina Unirea pt prajituri -225gr zahar tos -2linguri apa -300gr faina -1 l lapte -2 plicuri zahar vanilinat

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

e grozava...

Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura rapida cu mere, struguri si aluat sfarmicios