In primul rind,se pregateste lamiia asa:lamiia,dupa ce se rade,se curata de coaja si de coaja alba(care e amara);dupa ce se curate,se stoarce,apoi,ceea ce ramine,se taie f.,f. marunt.
Deci,de la lamiie folosim:coaja rasa,sucul si lamiia ramasa,taiata f. marunt(vezi poza).
Margarina se freaca bine cu zaharul,sucul de lamiie si vanilia.La aceasta compozitie,se adauga jumatate din albusurile batute,coaja de lamiie si lamiia taiata marunt.Se amesteca bine,apoi se adauga faina(cernuta cu praful de copt);se amesteca,apoi,se pune restul de albus batut.Se amesteca usor,sa se omogenizeze totul.
Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.Eu,am folosit tava,rotunda,cu diametrul de 36 cm.
Se coace,la foc mediu,cca 45 de minute;in timp ce se coace,dupa cca 25 minute, acoperim prajitura cu hirtie,sa nu se rumeneasca,prea tare.
Cind prajitura e gata,o lasam sa se raceasca,la temperature camerei;dupa ce s-a racit,punem deasupra glazura,intr-un strat subtire.Pt.glazura:toate ingredientele le fierbem la foc mic,pina ce compozitia se ingroasa,atit cit permite sa fie intinsa(intr-un strat subtire),cu un cutit.
Pe urma o lasam sa se raceasca,intr-un loc rece(nu frigider),dupa care,se taie romburi.
Glazura aceasta,nu se va intari.
E o prajitura acrisoara,f.buna pt iubitorii de dulciuri acrisoare.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii