autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura din albusuri

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, -150 g de margarina(sau unt) moale, -300 g de zahar pudra, -8 albusuri, -200 g de faina, -1 lamiie, -1/2 lingurita de praf de copt(optional), -1/2 lingurita de vanilie, , Pentru glazura:, -2,5 linguri de lapte, -2 linguri pline cu zahar pudra, -1,5 lingura de cacao, -25 g de unt

Dificultate: Redusa Timp: 3h

26 voturi

Mod de preparare

In primul rind,se pregateste lamiia asa:lamiia,dupa ce se rade,se curata de coaja si de coaja alba(care e amara);dupa ce se curate,se stoarce,apoi,ceea ce ramine,se taie f.,f. marunt.
Deci,de la lamiie folosim:coaja rasa,sucul si lamiia ramasa,taiata f. marunt(vezi poza).
Margarina se freaca bine cu zaharul,sucul de lamiie si vanilia.La aceasta compozitie,se adauga jumatate din albusurile batute,coaja de lamiie si lamiia taiata marunt.Se amesteca bine,apoi se adauga faina(cernuta cu praful de copt);se amesteca,apoi,se pune restul de albus batut.Se amesteca usor,sa se omogenizeze totul.
Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.Eu,am folosit tava,rotunda,cu diametrul de 36 cm.
Se coace,la foc mediu,cca 45 de minute;in timp ce se coace,dupa cca 25 minute, acoperim prajitura cu hirtie,sa nu se rumeneasca,prea tare.
Cind prajitura e gata,o lasam sa se raceasca,la temperature camerei;dupa ce s-a racit,punem deasupra glazura,intr-un strat subtire.Pt.glazura:toate ingredientele le fierbem la foc mic,pina ce compozitia se ingroasa,atit cit permite sa fie intinsa(intr-un strat subtire),cu un cutit.
Pe urma o lasam sa se raceasca,intr-un loc rece(nu frigider),dupa care,se taie romburi.
Glazura aceasta,nu se va intari.
E o prajitura acrisoara,f.buna pt iubitorii de dulciuri acrisoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

-Se spală vișinele, se scot sâmburii și se pun la scurs într-o sită. -Se pregătește

431 voturi    34 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Asa putem utiliza albusurile ramase! Felicitari!!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O prajitura delicioasa!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Cred ca-i tare buna!!!!!!!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      O retetã la fix pt. albusele rãmase, a iesit o bunãtate de prãjiturã. Felicitãri si merçi de retetã!*****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Delicios!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      O bunatate de prajitura !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Asta este prajitura ce o cautam Camy scumpa ! Multumesc frumos si promit sa vin cu dovada cat de curand.... Multumesc frumos ! Este o prajitura excelenta pe caldurile astea ...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Sigur o sa pastrez si eu albusurile d acum in colo. Imi place prajitura ta acrisoara!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Foarte interesanta prajitura, pare foarte usor de facut si imi place ca nu este prea dulce. Trebuie testata. Felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Cami,o reteta tare buna.Am salvato.Noata mxima de la mie pentru prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -150 g de margarina(sau unt) moale
  • -300 g de zahar pudra
  • -8 albusuri
  • -200 g de faina
  • -1 lamiie
  • -1/2 lingurita de praf de copt(optional)
  • -1/2 lingurita de vanilie
  • Pentru glazura:
  • -2,5 linguri de lapte
  • -2 linguri pline cu zahar pudra
  • -1,5 lingura de cacao
  • -25 g de unt

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cremsnit cu patratele