autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura din aluat dospit,cu fulgi de migdale

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 18 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 18 martie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, , -500 g faina, -2 lingurite de drojdie uscatase poate folosi si drojdie proaspata(cam 30 g,cred), -100 g margarina(sau unt), -75 g zahar, -coaja de lamiie si portocala, -1 lingurita de cardamom, -1 ou, -250 ml lapte, , Pentru pus deasupra aluatului:, , -100 g unt moale, -100 g zahar(neaparat tos), -25-30 g fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Pentru a face aluatul,procedam asa:intr-un pahar se pune drojdia cu 3-4 lingurite de zahar(din cele 75 g) si cca
150 ml lapte caldut(din cele 250 ml).Se lasa,acoperit,sa creasca,cca 10-15 minute.In timpul asta,nu stam;faina
(cernuta) o mestecam,cu mina(prin frecarea ambelor miini),pina ce nu se mai vede margarina).
Apoi,peste faina,se pun toate celelalte ingrediente(inclusiv drojdia crescuta.Se mesteca,bine,toate,apoi se framinta cca 10 minute.
Pe urma,aluatul se acopera,se inveleste si se lasa sa creasca(intr-un loc caldut,ferit de curent),cca 45-50 minute.
Dupa ce e dospit,aluatul se pune intr-o tava unsa cu unt(marg)si tapetata cu faina.Pentru cantitatea asta,eu folosesc o tava cu diametrul de 38 cm.
Intindem aluatul,in tava,cu mina,cit mai uniform;apoi,cu degetul mare,facem niste gropite,in toata tava(vezi poza);aceste gropite se umplu cu
unt(cele 100 g).
Pe urma presaram zaharul(100 g),apoi migdalele.
Acum,aprindem cuptorul,la foc puternic si punem in el(cuptor) o tava cu apa rece(de la robinet);tava cu apa se pune sub gratar(vezi poza).
Cind aluatul e crescut(dupa cca 25 minute),il dam la cuptor,la foc mediu,cca 50 minute.
Cind punem tava cu prajitura in cuptor,apa din tava,din cuptor,trebuie sa fiarba;punind apa in cuptor,zaharul de pe prajitura se topeste(de la aburi).
Tot timpul coacerii,trebuie sa fie apa in tava;daca e nevoie,mai punem(apa fierbinte).
Cind prajitura e gata,o lasam sa se raceasca,apoi o taiem in bucati patrate de cca 5/5 cm.
E o prajitura f.buna.


Lasam,asa,sa creasca cca 20-30 minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din aluat dospit,cu fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete

Cornulete

Margarina se freaca bine si se incorporeaza treptat galbenusurile. Se adauga apoi faina. Acest aluat

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga

1 vot    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Felicitari !

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Trebuie sa fie foarte gustoasa, cu migdale si cardamom.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte buna, delicioasa!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Te cred pe cuvant ca tu le faci pe toate bune.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Iar ai folosit rigla la tăiat prăjitura? Foarte frumos arată!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Cat trebuie sa fie de aromata! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -500 g faina
  • -2 lingurite de drojdie uscatase poate folosi si drojdie proaspata(cam 30 g,cred)
  • -100 g margarina(sau unt)
  • -75 g zahar
  • -coaja de lamiie si portocala
  • -1 lingurita de cardamom
  • -1 ou
  • -250 ml lapte
  • Pentru pus deasupra aluatului:
  • -100 g unt moale
  • -100 g zahar(neaparat tos)
  • -25-30 g fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Negresa clasica